חוק בסימן שאלה: חברים בקואליציה דורשים מראש הממשלה נפתלי בנט להעלות להצבעה את החוק לאיסור כהונת נאשם בפלילים כראש הממשלה. למעשה, כל חברי הקואליציה, חוץ מאיילת שקד, תומכים בחוק. יש אדם אחד שלא פוסל את החוק, אבל מודאג מבחינה פוליטית - וזה ראש הממשלה, כך פרסמנו אמש (ראשון) ב"מהדורה המרכזית".
בנט הבהיר לראשי הקואליציה כי התוצאה של העלאת החוק להצבעה היא נפילת הממשלה והליכה לבחירות, משום שהדבר הזה ידחוק את חה"כ אורבך לזרועות הימין.
לחוק הזה עם כל הסערה והדיונים סביבו, יש השלכות דרמטיות מכמה כיוונים. מצד אחד, ההנחה היא שצעד כזה יחזק את נתניהו בקלפיות - על רקע הטענות לרדיפה. מצד שני, אם נתניהו לא ישיג 61 החוק הזה ממש מרחיק אותו מהפוליטיקה והוא כבר לא יוכל לשנות אותו.
לפי שעה, בנט מתלבט אבל החוק הזה עדיין לא עולה להצבעה. אם וכאשר הוא כן יעלה, זה אומר שבנט מעריך שהקואליציה נופלת או שיש קרע בתוך הממשלה. החוק הזה שנמצא בסימן שאלה הוא כמובן לא היחיד - החוק לפיזור הכנסת עומד תמיד על הפרק.
במערכת הפוליטית נערכים גם לתרחיש שבו הולכים לבחירות - ולכן שורר בקרב חברי המשכן בלבול עצום. בליכוד יש מחלוקת אם להעלות את החוק לפיזור הכנסת ביום רביעי הקרוב. ההערכה הנוכחית היא שחה"כ אורבך מעוניין בעוד כמה ימים כדי "לרכך את המכה" לרה"מ בנט ולסיים את הדברים באופן קצת יותר מכובד.
בשבוע שעבר פרסמנו כי אורבך הגיע להסכמה עקרונית עם הליכוד על שריונו ברשימת המפלגה לכנסת הבאה. מדובר בנושא שעוד פתוח לדיונים של שני הצדדים, אך הכיוון המסתמן הוא שחה"כ אורבך יקבל את המקום השני מבין שלושת השריונים בליכוד, כלומר את המקום ה-19 ברשימה לכנסת.
בנוסף על כך, אורבך אמור לקבל תפקיד שר. לאנשי הליכוד הוא הביע את רצונו לקבל את תיק החינוך, אך הם העריכו שמדובר בתיק גדול מדי ושיהיה קשה להעניק לו אותו. במקום זאת, נאמר לו שהוא יקבל תפקיד שקרוב לליבו, תפקיד אידיאולוגי, כמו תיק ההתיישבות.