פחות משבועיים לפתיחת שנת הלימודים, עננת איום השביתה עדיין לא הוסרה מעל ראשם של מיליוני הורים ותלמידים. נראה כי המשא ומתן תקוע, ולמרות ששרת החינוך אמרה אתמול (רביעי) כי היא סבורה שניתן למצוא מתווה מוסכם - במשרד האוצר פנו לפרקליטות עם בקשה להיערך עם צווי מניעה לשביתה. כמו בבתי הספר, גם בבתי החולים גוברת הדאגה ממה שצפוי לקרות שם בשבוע הבא, עם איום בהתפטרות המונית של רופאים מתמחים במחאה על דחיה נוספת של יישום מתווה קיצור התורנות.
למרות שראש הממשלה לפיד נכנס לתפקיד עם תחילת חופשת הקיץ באחד ביולי, עד החלטתו אתמול לכנס פגישה משולשת עם שרי האוצר והחינוך לא נשמע קולו בנושא. גם בסיום הפגישה לא נראה סיום באופק למשבר, לאחר שבאוצר הבהירו שזו הייתה הצעתם האחרונה וכי הם לא מתכוונים להתגמש הרבה מעבר לכך. הפערים גדולים במיוחד בנושא המורים הוותיקים.
היום עתידים להיפגש מנכ"לית משרד החינוך והממונה על השכר במשרד האוצר לפגישות עומק אינטנסיביות, "במטרה להגיע לעמדת מדינה מקובלת, ומתווה שיאפשר את פתיחת שנת הלימודים כסדרה", אמרה שרת החינוך ד"ר שאשא-ביטון בתום הפגישה עם רה"מ לפיד ושר האוצר ליברמן.
אתמול גם ליברמן תקף את מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד וטען כי "יש כאן ניסיון לקחת את הילדים וההורים כבני ערובה". שעה קלה לאחר מכן הסתדרות המורים פרסמה הודעה חריפה שבה תקפה את שר האוצר: "הצעה מעורפלת שלא הוצגה במו"מ, כנראה לא בכדי נמנע האוצר להעלות את ההצעה המביכה".
יותר משלושה חודשים נמשך המשבר בחינוך - וסביר להניח כי היה די זמן לפתור אותו. לזכותה של יפה בן דויד אפשר להגיד שאת הכדור הראשון באוויר היא ירתה מזמן - כשהכריזה על סכסוך עבודה עוד ב-15 במאי ושביתת האזהרה הראשונה התרחשה בתחילת חודש יוני.
הרופאים בדרך להתפטרות המונית?
ארגון המתמחים "מרשם" החל אתמול באיסוף של מכתבי התפטרות ומאיימים להגיש אותם ביום רביעי. מדובר על לפחות 268 רופאים, שמהווים יותר ממחצית הצוות ב-21 מחלקות בכל רחבי הארץ: חדרי מיון, פנימיות, ילדים, נשים, נירולוגיה, כירורגיה ופסיכיאטריה. מחלקת אשפוז שבה 50% מהרופאים המתמחים מתפטרים - זו מן הסתם מחלקה שלא יכולה לתפקד, וב"מרשם" מעריכים שעד שבוע הבא כמות מכתבי ההתפטרות תוכפל.