בתום דיון קצר בבית המשפט העליון, חבר הכנסת עמיחי שיקלי משך היום (ראשון) את עתירתו בעניין הדיון על הכרזתו כפורש. חבר הכנסת מימינה דרש לדחות את הדיון שאמור להתקיים מחר, בטענה שמועדו הקרוב לא מאפשר לו להיערך כראוי. כמו כן, ביקש שיקלי לחייב את רה"מ בנט ושרת הפנים שקד להגיע לדיון כעדים מטעמו. עם זאת, בעצת השופטים שיקלי משך את העתירה, תוך שמירת הטענות שלו.
בפתח הדיון התיישב שיקלי באולם בית המשפט, ולמענה שאלות הכתבים על ציפייתו מהמשפט השיב חבר הכנסת: "מה אני מצפה? לצדק".
עם זאת, השופטים פוגלמן ועמית מתחו ביקורת על העובדה שהדיון בעתירה מתקיים עוד לפני שהכנסת קיבלה החלטה רשמית על מעמדו של שיקלי. השופט עמית אף ביקש דוגמה ל"מקרה שבית המשפט אמר לוועדה בכנסת לא לדון במשהו". עו"ד גיא בוסי, נציגו של ח"כ שיקלי, טען שהמקרה של מרשו שונה - אך השופט פוגלמן הבהיר ש"התערבות, אם תהיה, היא רק אחרי קבלת ההחלטה".
עו"ד עמיחי ויינברגר, בא כוחו של רה"מ טען ש"העותר לא יכול לעשות קיצורי דרך", ובתום התייעצות של השופטים הם הציעו לשיקלי לחזור מעתירתו תוך שמירת הטענות שלו, אחרת הם יקבלו החלטה בנושא בהמשך היום. עם זאת, שיקלי משך את החלטתו בסוף.
"אני לא חושב שגילגל אותי מהר", אמר שיקלי בסיום. "מה שעניין אותנו זה להבין למה בעצם לעשות הליך כזה בעיצומו של החג ללא זמן להיערכות כנדרש, בנוהל 'הסורים על הגדרות' ולא בצורה מסודרת. נבוא מחר במלוא הכוח ונתמודד בוועדה בכנסת ואני מלא אופטימיות ואמונה. היינו בהרבה מימונות, פגשנו גם את עידית סילמן. בדמוקרטיה מי שיקבע זה רק הציבור".
אמש התראיין סגן השר אביר קארה ב"פגוש את העיתונות" וסיפר שהציע לשיקלי להצביע יחד עם הקואליציה בשבועות הקרובים בכמה סוגיות חשובות - ובתמורה הוא לא יוכרז כפורש. "יש לנו 8 שבועות בתוך המושב הקרוב לשתף פעולה לטובת אזרחי מדינת ישראל, ולא לגרור את המדינה לעוד אלף סבבים של בחירות שלא יסתיימו", אמר קארה.
כך נערכים בימינה להבטיח רוב בדיון על שיקלי
במקביל לעתירה, בימינה נערכים לקיום הדיון ועובדים על הבטחת הרוב בהצבעה. בוועדת הכנסת, שתדון בבקשה להכריז על שיקלי כפורש, חברים 15 חברי כנסת בראשות היושב ראש ניר אורבך. עם זאת, ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות מאיימות להשפיע על מצבת החברים, ועל כן גם על אופן ההצבעה שלהם.
נציגה של מפלגת רע"ם בוועדה, ח"כ ווליד טאהא, לא יגיע לדיון בשל החרם הפרלמנטרי שלה על הקואליציה - זכר למהומות בהר הבית והכעס על פעילות המשטרה במקום. בהנחה וכל חברי הוועדה ישתתפו בהצבעה, למעט טאהא כאמור, צפוי רוב של 8 חברים בעד ההכרזה על שיקלי כפורש.
סימן שאלה נוסף מתנוסס מעל עידית סילמן, הפורשת הטרייה מהקואליציה שחוללה סערה פוליטית אדירה בתחילת החודש. אם היא תצביע עם חברי האופוזיציה, נקבל תיקו של 7 חברים מכל צד. עם זאת, בימינה מתכווננים להחליף את סילמן בחבר אחר מהסיעה, ועל כן הרוב אמור להישמר. חבר נוסף בימינה, ניר אורבך, לא ישתתף בדיון עקב מותן של אימו ושל חמותו אך גם הוא צפוי להיות מוחלף.
סוגיה נוספת שמלווה את ההצבעה היא מקומם של חברי הליכוד בוועדה. בימים כתיקונם, כל חברי ועדת הכנסת יופיעו באתר המשכן - אך מבט מהיר על הרכבה יגלה שחסרים 4 חברים. הסיבה לכך היא שהח"כים מהליכוד לא מונו באופן רשמי לוועדה משום שהמפלגה מחרימה את ועדות הכנסת.
בליכוד שוקלים למנות נציגים לדיון הקרוב, אך זה מצריך מינוי קודם וייתכן שתיעשה פנייה לבג"ץ כדי למצוא פתרון שיאפשר את השתתפותם בהצבעה. ההנחה היא שאם יודיעו על הכוונה הזו בערב, תימצא הדרך להשתתפות חברי הליכוד בדיון על עתידו הפוליטי של שיקלי.