ראשי רשויות ביהודה ושומרון פנו היום (רביעי) לחברי ימינה איילת שקד וניר אורבך בדרישה לחדש את תקנות יהודה ושומרון – אחד הנושאים הנפיצים שעומד כעת על שולחנה של הממשלה.

"בעוד זמן קצר יפוג תוקפן של תקנות יהודה ושומרון", כתבו ראשי הרשויות במכתב. "כפי שעשו כל ממשלות ישראל עד כה, מעת לעת יש להאריך את החוק לפרק זמן נוסף כדי שיעמוד בתוקפו. חוק זה מבסס את שלטונו של הריבון הישראלי בשטח והוא מה שמאפשר למדינת ישראל לשלוט באופן חוקי בשטחי יהודה ושומרון".

"כל ממשלה ציונית עד היום העבירה את החוק", המשיכו ראשי הרשויות, "אך נראה שהממשלה הנוכחית מתקשה לעשות זאת מאחר וחברים בה ח"כים ערבים ממפלגת רע"מ אשר רואים ביהודה ושומרון "שטח כבוש" ומתנגדים לריבונות הישראלית באזור".

 

יוסי דגן (צילום: Flash 90, חדשות)
דורש להעביר את החוק, ראש מועצת שומרון יוסי דגן | צילום: Flash 90, חדשות

"בלי חוק זה מדינת ישראל תאבד את ריבונותה באזור יהודה ושומרון", הם טענו. "מציאות כזו תאיים על אובדן החוק והסדר ביהודה ושומרון. אנחנו קוראים לכם, כחברים בממשלה ובקואליציה להעביר את החוק החשוב הזה בלי עיכוב. לא נוכל לעבור לסדר היום אם חוק חשוב זה לא יעבור. אין ספק שאיש אשר מפעל ההתיישבות חשוב לו, לא יישאר אפילו יום אחד בקואליציה, אשר לא מצביעה ומאשרת את המשך התקנות. במצב שנוצר כעת, ממשלת ישראל מחכה ל"מועצת השורא" שתאשר את המשך הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון, זהו מצב שלא ניתן להשלים עימו ולו לרגע אחד".

על המכתב חתמו ראש מועצת בנימין ישראל גנץ, ראש מועצת שומרון יוסי דגן, ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן, ראש מועצת בית אל שי אלון, ראש מועצת קריית ארבע אליהן ליבמן וראש מועצת קדומים חננאל דורני. זאת, לאחר שלפני כחודשיים הודיעה מועצת יש"ע על פתיחת קמפיין להפלת הממשלה.

אורבך: "אסור להתקפל בפני הסחטנות, החוק חייב לעבור"

מוקדם יותר היום צייץ חבר הכנסת ניר אורבך, אחד מהממוענים למכתב, כי "אסור לממשלת ישראל להתקפל בפני הסחטנות הבלתי נגמרת של חלק מחברי הכנסת הערבים. לא חה"כ זועבי ולא אף אחד. חוק תקנות יהודה ושומרון חייב לעבור". 

שר המשפטים גדעון סער הודיע השבוע כי נעתר לבקשת ראש הממשלה נפתלי בנט וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד ודחה בשבוע את ההצבעה על הצעת החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), "לצורך מיצוי המאמצים להעברת חוק חיוני זה".

לדברי סער, המשמעויות של אי העברת תקנות שעת חירום שפג תוקפן בסוף יוני, ימנעו העמדה לדין של ישראלים בגין עבירות פליליות שבוצעו באיו"ש בבתי משפט בישראל. סער הוסיף כי לא יהיה מנוס מלהעמיד לדין ישראלים שביצעו עבירות ביו"ש במערכת השיפוט הצבאית, ועבריין שהורשע ייאלץ לרצות את עונשו בבתי כלא באיו"ש בלבד, ובנוסף, אסירים ביטחוניים יידרשו לעבור לבתי כלא צבאיים באיו"ש שעדיין לא קיימים.