העימות המתוקשר אמש (שבת) בין מנהיג חמאס בעזה, יחיא סינוואר, ויו"ר רע"מ, חה"כ מנסור עבאס, גרר ביקורת פנימית קשה בתנועה האסלאמית נגד יו"ר רע"ם. כעת מתברר כי גורמים במפלגה כבר מעריכים שהממשלה בדרך לסוף דרכה.
ההערכה המשותפת לכלל הפלגים במפלגה היא שהקואליציה בסוף דרכה - אך השאלה עד כמה בסוף דרכה. מנקודת המבט הנוכחית, כשהקואליציה "מורדמת ומונשמת", הסיפור יכול להיגמר תוך ימים בודדים, או בנסיבות חוקיות מרחיקות לכת - בתוך 10 חודשים, המועד הסופי לאישור תקציב המדינה.
עבאס נמצא בדילמה: אין ספק שהוא חפץ בהמשך קיומה של הממשלה הנוכחית ואינו מעוניין בפירוקה. עם זאת, אם נגזר על הממשלה להתפרק הוא לא רוצה להיות חלק ממנה בזמן הזה - כדי לא להיות על הספינה הטובעת ולהסביר זאת לבוחריו. נזכיר, הכנסת שבה מפגרה בשבוע הבא למושב מורכב שיתנהל תחת צילה של דילמה בקרב חברי הקואליציה וראשי המפלגות: בזמן שכל אחד מביט לעבר השני - מי יהיה האחד שברגע האמת ייפסל בזינוק.
כזכור, התבטאויותיו של סינוואר העלו את מפלס הלחץ בקרב חברי רע"ם. מנהיג חמאס פנה למנסור עבאס בנאומו ותקף את עבאס: "השותפות שלך בממשלה - בגידה, לפשע שלך אין כפרה". עבאס הגיב זמן קצר לאחר מכן ואמר כי "אף אחד לא יגיד לנו מה לעשות". התגובה של האחרון עוררה את זעמם של בכירים במפלגתו: "לא היה צריך להגיב לדבריו של אל-סינוואר, אין לנו אינטרס להתנצח עם חמאס".
בריאיון ל"פגוש את העיתונות", עבאס התייחס גם להקפאת חברות רע"ם בקואליציה ואמר שטרם הושגו הסכמות. "אנחנו כרגע מנהלים מגעים ומנסים למצוא פתרונות", אמר. "בינתיים לא הגענו למתווה שמסיים את האירוע שאנחנו נמצאים בו. מצד אחד, אנחנו לא מעוניינים בבחירות שלא יביאו שום דבר. מצד שני, אנחנו לא יכולים לחיות באי ודאות ולכן העדיפות שלנו - לקדם את הנושאים במסגרת הקואליציה הזו, ואני מקווה שעד סוף הפגרה נצליח להגיע להבנות".
"אנחנו נקטנו את הצעד הזה כדי שגם השותפים שלנו יבינו שזה הזמן לעשות עוד מאמץ. הבעיה לא רק אצל איילת שקד. בכל משרד משרדי הממשלה שמנהלים דברים שקשורים לחברה הערבית יש דברים תקועים שצריך לקדם אותם. השגנו דברים, אבל אנחנו חייבים לעלות על הדרך הנכונה ולהאיץ את התהליך כולו", הוסיף.
גם בגזרת ימינה לא שקט. כשהוא אבל על אימו שהלכה לעולמה, חה"כ ניר אורבך הודה בפני המנחנים בשבעה כי הוא נמצא בסיטואציה מורכבת: "הממשלה חייבת לאמץ סממנים לאומיים. ראש הממשלה והרמטכ"ל יודעים להתמודד עם הטרור אבל בשביל לנצח צריך שפה לאומית".
"באופן כללי, קשה לי מאוד", המשיך אורבך. "בנט עובד כל היום אבל אני חוזר לכאן ופוגש את הציבור. בנט מדבר על זה שאנחנו שנעביר תקציב ונמנע בחירות. די, אנחנו אחרי זה. הנושא מוצה. צריך להביא הישגים ימניים לציבור".
חברה נוספת בימינה, שרת הפנים איילת שקד, כינסה בימים האחרונים את אנשי משרדה וגורמים נוספים במערכת הפוליטית והנחתה אותם להיערך ל"ניקוי שולחן". שקד העריכה שלממשלה נותר זמן קצר בלבד וביקשה מהם להשלים את הרפורמות המרכזיות שקידמה בנושאים הקשורים לעובדי סיעוד, פיצול דירות ורישוי עסקים.
גורמים ששוחחו עם שקד התרשמו שהיא סבורה כי נותרו לממשלה חודש ימים - לא פחות ולא יותר. בלשכתה טענו שאין מדובר במשאלת לב אלא בהערכה מפוקחת וכי היא בסך הכול נערכת לכל תרחיש.