הפלונטר נמשך: גורמים בקואליציה מדווחים היום (שני) על התקדמות במגעים מול חה"כ מאזן גנאים (רע"ם). על פי הגורמים, ישנה אופטימיות זהירה שהוא בכל זאת יפרוש בקרוב מהכנסת. עם זאת, בליכוד לא בטוחים שישיגו את הרוב למהלך – וסביר שההצעה לפיזור הכנסת לא תעלה להצבעה השבוע. על פי גורמים בכנסת, אורבך לא יתמוך השבוע בפיזור הכנסת. במקביל, בקואליציה ממשיכים לנסות להשיג את הרוב כדי להעביר את תקנות יו"ש, שפוקעות בעוד 10 ימים.
בליכוד החליטו להגיש את ההצעה לפיזור הכנסת ולהעלות אותה ביום רביעי, אבל השאירו לעצמם את האפשרות למשוך אותה אם לא יהיה לה רוב. עם זאת, נראה שההצעה לא תעלה להצבעה השבוע. שרת הפנים איילת שקד נסעה למרוקו, וההנחה היא שהיעדרותה מתואמת עם חה"כ ניר אורבך, שהרגיע אותה ואמר לה שאין בכוונתו לתמוך בפיזור הכנסת בזמן שהיא בחו"ל.
בתוך כך, תקנות יו"ש פוקעות בעוד 10 ימים בלבד, ובינתיים הקואליציה לא מעלה אותן מחדש להצבעה. על אף הדיווח האופטימי מהקואליציה, גם אם גנאים יתפטר, עדיין דרוש שגם חה"כ ג'ידא רינאוי זועבי (מרצ) תתפטר או תתמוך בכנסת בתקנות. עם זאת, גם אם ח"כ זועבי תשנה את דעתה ותתמוך בתקנות – בקואליציה יעקבו גם אחרי עידית סילמן שתצטרך להחליט מה להצביע.
אתמול פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" שחברים בקואליציה דורשים מראש הממשלה בנט להעלות להצבעה את החוק לאיסור כהונת נאשם בפלילים כראש הממשלה. למעשה, כל חברי הקואליציה, חוץ מאיילת שקד, תומכים בחוק. יש אדם אחד שלא פוסל את החוק, אבל מודאג מבחינה פוליטית - וזה ראש הממשלה. בנט הבהיר לראשי הקואליציה כי התוצאה של העלאת החוק להצבעה היא נפילת הממשלה והליכה לבחירות, משום שהדבר הזה ידחוק את חה"כ אורבך לזרועות הימין.
לחוק הזה עם כל הסערה והדיונים סביבו, יש השלכות דרמטיות מכמה כיוונים. מצד אחד, ההנחה היא שצעד כזה יחזק את נתניהו בקלפיות - על רקע הטענות לרדיפה. מצד שני, אם נתניהו לא ישיג 61 החוק הזה ממש מרחיק אותו מהפוליטיקה והוא כבר לא יוכל לשנות אותו.