ראש הממשלה בנט התייצב היום (שני) לדיון 40 חתימות שיזם חה"כ יעקב אשר. הנושא שהוגדר "חוסר המנהיגות ואובדן השליטה של רה"מ מול מגיפת הקורונה מסכנים את חייהם של אזרחי ישראל ומאיימים על יציבות המשק". בדבריו על הדוכן פנה רה"מ לליכוד: "כואב לכם שלא ריסקנו את הכלכלה? שלא הלכנו לעוד בחירות? החזון שלכם זה כאוס". מספר חברי כנסת מהאופוזיציה הוצאו מהמליאה לאחר שהפריעו לנאומו.

גם ראש האופוזיציה נשא דברים, והאשים את בנט בפרשת הריגול של המשטרה באמצעות NSO: "גורמים במשטרה נכנסו לאזרחים לסודות הכי כמוסים, זה יום שחור למדינת ישראל". בקואליציה צעקו לו: "אתה מינית אותם!". נתניהו השיב: "רפול מינה את גונן שגב אז הוא אחראי לגונן שגב?". ח"כים מהקואליציה: "כן!". במהלך נאומו של נתניהו תועד בנט מסמן לאחד מחברי ממשלתו כי נתניהו "קוקו".

"אני רוצה לחזור על המדיניות שלנו בקורונה. היא שונה ממש שהיה בממשלה הקודמת: כלכלה פתוחה - ונלחמים במגפה", פתח רה"מ בנט את נאומו בכנסת. "מצד אחד אנחנו לא מכחישים את הקורונה, אנחנו ראשונים בעולם בבוסטר, ראשונים בעולם בחיסונים. מצד שני, אנשים הוציאו את הראש מהכנסת ואתם תראו שאנשים הולכים לעבודה, החיים ממשיכים, ילדים הולכים לבית הספר בבוקר, ילדיי הולכים לבית הספר".

לקול קריאות ביניים רבות מספסלי האופוזיציה, המשיך בנט: "אנחנו לא נוקטים בגישה קשה ולא חושבים שהקורונה זה סוף העולם. הדבר הכי קל בשבילי זה ללחוץ על כפתור הסגר, לשפוך 60 מיליארד שקלים, וזה קל כי אף אחד לא יבוא בטענות. מה יותר נוח מלשבת בבית בחל"ת במשך שנה? אני התחייבתי שנלחם להשאיר את הכלכלה פתוחה". מהאולם הוצאו בין היתר חברי הכנסת גלית דיסטל-אטבריאן ("מוציאה את עצמי"), פינדרוס ועוד.

"אני יודע שכואב לכם שלא ריסקנו את הכלכלה עוד פעמיים, אחרי 3 התרסקויות", אמר בנט. "אני רוצה לספר לכם ראיתי אתמול את הנתונים של 5 הגלים והשימוש בכרטיסי אשראי, במסעדות. יש אנשים שלא רוצים להגיע לגל של צרות בגלל הפאניקה שאתם משרים. התפיסה שלנו היא לתת לציבור את הכלים להגן על עצמו, לדחוף בהצלחה גדולה למעל 600 אלף חיסונים בקרב המבוגרים".

"בסוף התפיסה שלי היא שאנחנו כמדינה לא יכולים להטיל את הסגרים שאתם הטלתם", המשיך ראש הממשלה. "אני רוצה להבין, כואב לכם שהפסקתי את מזוודות המזומנים לחמאס? כואב לכם? כואב לכם שמנענו בחירות חמישיות ושישיות, שביעיות, שמיניות? זה החזון שלכם? החזון שלנו זה להחזיר את המדינה למסלול. כואב לכם שפתחנו תחרות בכשרות ושברנו את המונופול של השחיתות הזאת? אולי כואב לידידיי בליכוד שהגדלנו את שכר הלוחמים ב-50%. אולי כואב לכם שהגדלנו את שכר המשרתות בשירות הלאומי ב-50%. או שמא אתם זועקים כי סייענו לנכים במיליארד שקלים בשנה במסגרת רפורמה 'נפש אחת'. אולי כואב לכם שהתוצר גדל ב-7% אחרי שהקרסתם את הכלכלה? החזון שלכם זה בחירות, סגרים וכאוס. שלנו זה מדינה צומחת, מערכת ביטחון חזקה. אני באמת שואל איפה הקושי של החרדים בהורדת גיל הפטור ל-21? למה אתם כל כך נגד? אנחנו לא לוקחים לכם כלום".

בנט סיכם את דבריו בפנייה למפלגות האופוזיציה: "אני אגלה לכם עוד סוד שאתם מתקשים להפנים - הסיבה שאתם לא בממשלה היום היא כי לא הצלחתם להקים ממשלה, לא מערכת המשפט שצריך לתקן אותה, ולא כל הקונספירציות - אלא משהו ממש פשוט: 4 פעמים כשלתם בניסיון להקים ממשלה. לכן, הדמוקרטיה ולא הקונספירציה העבירה אתכם לאופוזיציה. רוב אזרחי ישראל מזדעזעים לחזור לסחרור הבחירות, לסחרור הסגרים, לפאניקה, לכאוס, לריסוק הכלכלי ואין מה לעשות, אנחנו מציעים התעצמות ביטחונית, מאבק בפשיעה החברתית שאתם הזנחתם. אין לי ספק שהדרך הזאת תנצח".

ראש האופוזיציה בנימין נתניהו עלה לנאום גם הוא במסגרת הדיון, ובחר להתייחס למעקב אחר אזרחים באמצעות תוכנת פגסוס. "זהו יום שחור למדינת ישראל. מבלי להתייחס לעניין שלי, שיש לו כמובן השלכות רחבות, אני חושב שהעניין הזה נוגע לכלל אזרחי המדינה, לא ימין ולא שמאל - כולם. קרה כאן דבר שאי אפשר להעלות על הדעת. גורמים במשטרה ריגלו אחר אזרחים בכלים הכי אגרסיביים שיש בעולם אחרי עיתונאים, פעילים חברתיים מימין ושמאל, מפגינים, ראשי ערים, פוליטיקאים ומי לא?", אמר נתניהו.

ראש הממשלה בנט במליאת הכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
ראש הממשלה בנט במליאת הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

"הפשיטו כאן אזרחים, נכנסו אליהם לסודות הכי כמוסים. תוכנות ריגול שנועדו לסכל טרור, שנועדו להילחם באויבנו הפכו לכלי בידי גורמים במשטרה לריגול אחר אזרחים בניגוד לכל נורמה ולכל חוק. הדבר דומה לכך, שצה"ל ישתמש במטוסי F-35 כדי להפציץ את אזרחי ישראל. אסור לעבור על כך לסדר היום. יש רק דרך אחת לטפל בזה, לא בתמרונים ותמרוצים. הדרך לעשות זאת באמצעות חקירה עצמאית חזקה ובלתי תלויה שתהיה מקובלת על 2 צדי הבית הזה, לא רק על הממשלה. רק כך נשקם את אמון הציבור במדינה ובדמוקרטיה שלנו".

בנט ונתניהו במליאת הכנסת (צילום: ערוץ כנסת)
נפתלי בנט ובנימין נתניהו | צילום: ערוץ כנסת

לאחר מכן התייחס ח"כ נתניהו לנושא שלמענו כונס הדיון - מגפת הקורונה. "נפתלי שאל מה כואב לנו. אני אגיד לך: כואב לנו שבתוך חודשים ספורים אתה והממשלה הכושלת שלך הרסתם את כל ההשיגים שהבאנו למדינת ישראל. לפני 8 חודשים העברנו לכם את המדינה הראשונה בעולם שיצאה מהקורונה, היו כמעט 0 חולים, 0 נדבקים, 0 מתים והיום, הספרון החדש של בנט הוא 'איך להיכנע למגפה'", אמר נתניהו.

"בחודשים האחרונים נפטרו בישראל מהקורונה כמעט 3,000 ישראלים. לצערי רובם מתו לשווא, כי יש לנו היום חיסונים, זה מצב אחר לגמרי. לכן בנט שמשתמש כל הזמן בדחליל הסגר - כבר לא יהיה סגר, אין צורך בסגר כשיש חיסונים. אבל יש צורך באמצעים אחרים: להעצים את החיסונים עם שמירת מרחק, מסכות. לא עשים דבר ועוד 2,000 איש מתים. המחלקות עמוסות. הייתי עכשיו בבית החולים הדסה, ראיתי את זה, חולים קשים דוחים ניתוחים וטיפולים מצילי חיים. 1,200 חולים קשה - שיא מתחילת המגפה. בנט יכול לצמצם את התחלואה אבל במקום לעשות משהו, הוא עמד חסר אונים מול מכחישת הקורונה שהוא מינה לשרת החינוך, שחיבלה בזדון במבצע החיסונים. מה חשבתם שיקרה?".

ביבי נתניהו במליאת הכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
ח"כ נתניהו במליאת הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

"בעזרת השם נצא מהגל הזה, כל העולם ייצא מהגל הזה. כשזה יקרה - זה יקרה למרות בנט ולא בזכות בנט", אמר חבר הכנסת על הדוכן. "ובכן, בזמן שהממשלה הזאת מכילה את המתים - איזו אמירה מפלצתית - היא גם מתעלמת ודורסת את העצמאים ואת בעלי העסקים שנפגעו מהקורונה. הממשלה שולחת אותם להחליף מקצוע. לא רק שאתם לא נותנים להם תמיכה, אפס תמיכה - אתם מעלים מחירים".

"אינכם יכולים לדאוג לאזרחי ישראל, אינכם יכולים להבטיח את עתידה וביטחונה של מדינת ישראל", סיכם נתניהו. "אני אומר זאת בצער עמוק, לא מתוך הנאה. אני רואה כאן כישלון מחפיר, ולא רק אני רואה את זה - כל אזרחי ישראל רואים את זה. אתם צריכים ללכת ואני מאמין שאתם תלכו, גם אזרחי ישראל מאמינים בזה".

בנט מגיב לדבריו של נתניהו (צילום: ערוץ הכנסת)
בנט מגיב לדבריו של נתניהו | צילום: ערוץ הכנסת

דיון "40 חתימות" הוא דיון שמתקיים לבקשתם של 40 ח"כים לפחות, ומחייב את השתתפותו של ראש הממשלה. משך הדיון הוא 60 דקות, והזמן מחולק בין הסיעות לפי גודלן. ראש האופוזיציה​ נדרש גם הוא להיות נוכח בכל הדיון, ורשאי לנאום מיד לאחר ראש הממשלה. בתום הדיון הכנסת מקיימת הצבעה על העמדה שהציג ראש הממשלה.