אחרי הריאיון והסערה: שבוע לאחר שהעניקה ריאיון יוצא דופן בתוכנית "עובדה", השופטת בדימוס אתי כרייף התפקדה היום (חמישי) לליכוד ויוצאת לדרך חדשה במערכת הפוליטית. "רק מהליכוד אני אצליח לשנות ולהשפיע ולכן הסכמתי להתפקד. אני נחושה לשנות ולהשפיע", היא אמרה בשיחה עם N12.
כתבנו ציון נאנוס שאל אותה: כפרפרזה על אריאל שרון אפשר לומר: 'מי שלא רצה אותה כשופטת יקבל אותה אולי כשרת המשפטים?' - כרייף צחקה על כך והשיבה: "לך תדע. לא מופרך".
השבוע סיפרה כרייף על תוכניותיה להמשך וביניהן הרצאה וספר שהיא כתבה. "כתבתי הרצאה על הסיפור שלי שנקראת 'האמת מתחת לגלימה'". לדבריה, ההרצאה תצא אל הפועל בקרוב, כדי "לחזק אנשים, בעיקר נשים, שנפלו מאיגרא רמה לבירא עמיקתה". היא הוסיפה בשיחה עמה שכתבה גם ספר.
על התגובות שקיבלה כרייף לריאיון ב"עובדה" היא אמרה כי "יש תגובות שמחממות את הלב ומחזקות. יש גם אחרות, משוללות רסן, אכזריות ומרירות. צר לי שאני צריכה לחשוף שוב את עצמי ואת אהוביי לחוויות כאלה, אבל זה כנראה חלק מהעניין. ויש גם למידה ולקיחת אחריות על טעויות".
כרייף סיפרה שהיא רצתה להמשיך בתפקיד שיפוט בתור שופטת בדימוס - וסורבה: "הצעתי שאם לא רוצים אותי שופטת, שיתנו לי להיות שופטת בדימוס בכל מיני ועדות. אני אוהבת את השליחות הציבורית". משכך, החליטה לספר את הסיפור מאחורי הפרשה שהכתה הדים.
כרייף הודתה כי "לא הייתי צריכה למחוק מסרונים בחדר החקירות". אבל טענה שלא היה להם כל קשר לחקירה. "המסרונים עם כחלון נכתבו בשנת 2018, שנתיים אחרי המינוי, והמסרונים משנת 2016 לא נמחקו. המסרונים הללו לא יכולים להיות ראיה, ויש חוות דעת של שני פרופסורים למשפטים שתומכות בזה".
ב"ארץ נהדרת" כבר הספיקו להשיק אמש חיקוי מושחז שמסכם את הפרשה. בסרטון שנשלח על ידי יח"צ לכלי התקשורת, נראית כרייף צופה בתוכנית יחד עם קרוביה – ועל פניו נראה שהיא דווקא התחברה.
בסרטון נראית כרייף עם חבריה, כשהיא שותה יין, אוכלת פופקורן - וצוחקת בהנאה. נראה שהרגע האהוב ביותר על השופטת בדימוס ועל חבריה היה משחק המילים המצוין: "מה כבר ק-רייף". "שני כהן את אלופה!", מסרה כרייף לקומיקאית מיד לאחר הצפייה בתוכנית: "לא יכולתי לאחל לעצמי חיקוי טוב מזה".
למרות שבשעה זו אין עדיין פריימריז וודאי שלא שריונים - התרחיש ההיפותטי כבר החל להעסיק את אנשי הליכוד. המפלגה נחלקה למעשה לאלו שרואים בשופטת לשעבר בת ברית פוטנציאלית ולאלו שרואים בהצטרפות אופציונלית שלה מכשול למאבק לשינוי מערכת המשפט.
אחת הביקורת המרכזיות היא הנפוטיזם והקידום על סמך מקורבים שקיימים כביכול במערכת המשפט - וזה בדיוק מה שכרייף נחשדה בו. בעוד שבליכוד יש את אלו שאומרים שהניפו את הדגל של שוויון ההזדמנויות, חלקם רואים בכרייף כמי שמייצגת את הבעיות שקיימות לדבריהם במערכת.