החוק שנועד לאסור כהונת נאשם בפלילים כראש ממשלה - תקוע ובשלב זה לא מתקדם. לכן, תקווה חדשה מקדמת היום (שלישי) יוזמה אחרת שגם היא עשויה להשפיע על נתניהו - במיוחד בתסריט של הסדר טיעון במשפטו. ההצעה תעלה כבר ביום ראשון לוועדת שרים לחקיקה וזוכה לתמיכה של מפלגות בקואליציה ושל שר המשפטים ויו״ר הוועדה השרים לחקיקה.
בהצעת החוק, של חברת הכנסת מיכל שיר, רוצים במפלגתו של סער להכפיל את קופת הקלון מ-7 ל-14 שנים: ״מטרת הצעת חוק זאת היא לחזק את טוהר המידות בקרב נבחרי הציבור, והגברת אמון הציבור בנבחריו. שחיתות כשלעצמה הנה תופעה פסולה שיש לעקור מהיסוד, קל וחומר כשמדובר על שחיתות בעמדות מפתח במדינה״, נכתב בהצעת החוק.
״קיים טעם נפגם בכך שנבחר ציבור שהורשע, בעבירה שיש עמה קלון, שאותו אדם ישוב לתפקיד ציורי ולעיתים אף לאותו תפקיד בו בוצעה העבירה״, טוענת חברת הכנסת שיר בהצעת החוק שהגישה. ״חזרתו של נבחר ציבור רק שבע שנים לאחר שסיים לרצות את עונש המאסר, מעלה חשש גדול לביצוע עבירות נוספות. ואף שוחקת את אמון הציבור בנבחריו״.
לפיכך, כתוב: ״הצעה זו תחזק את הדימוי והאמון הציבורי במערכות השלטון השונות, לאחר שאלה חוו שחיקת מעמד כאשר נבחרי הציבור שבו לתפקידם לאחר סיום תקופת הקלון. הצעת חוק זו מציעה להאריך את תקופת הרחקתם של מורשעים בעבירות שיש עמן קלון משבע שנים לארבע עשרה שנים״.
שיר דוחה את הטענות כי מדובר בחוק פרסונלי ומדגישה שההצעה לא מכוונת ישירות כלפי נתניהו: ״הצעת חוק תמיד נולדת מתוך הכרח ומתוך כורח המציאות. לא כל דבר קשור לנתניהו. במקרה הזה אנחנו עדים לכך שיש נבחרי ציבור שכבר השתמשו לרעה בכוחם. אנחנו רואים שבע שנים של קלון לא עובד בהרבה מאוד מהמקרים ויש צורך בהארכה ל-14 שנה.