מאחורי הקלעים: ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד הוציאו היום (שישי) הודעה חריגה נגד ארה"ב – ברקע הדיווחים שלפיהם ביידן שוקל להוציא את משמרות המהפכה מרשימת ארגוני הטרור. ההודעה הגיעה בעקבות ההבנה בישראל שישנם גורמים בארה"ב שמתנגדים למהלך. בנוסף, שמו של שר הביטחון בני גנץ נעדר מההודעה – השר אמנם עודכן בנושא, אך סבור שלא כך פותרים את המחלוקות עם ארה"ב.
ראש הממשלה בנט ושר החוץ לפיד החליטו לנסות לסכל כל אפשרות שהאמריקנים, כפי שדיווח ברק רביד לראשונה, יסירו מרשימת ארגוני הטרור הזרים את משמרות המהפכה של איראן בתמורה להבטחה לא לפעול נגד חיילים ואזרחים אמריקאים. בבית הלבן בכלל לא אישרו את הדיווח, אבל בישראל כן הצטבר מידע שזה אכן מה שארה"ב שוקלת לעשות כי מבחינת איראן זה או שתעשו את זה או שאין הסכם - והאמריקנים רוצים הסכם כמעט בכל מחיר.
בעקבות הדברים יצאה היום ההודעה חריפה ביותר של בנט ולפיד נגד ממשל ביידן. הם מציינים את כל השלוחות האיראניות, את כל הפעילות הטרוריסטית של משמרות המהפכה כולל נגד אמריקנים וכולל התכנון לפגוע בפקידי ממשל אמריקנים בכירים.
אז מה עומד מאחורי ההודעה החריגה? בישראל מבינים שיש גורמים בממשל האמריקני, בקונגרס ובדעת הקהל שמתנגדים להסרת משמרות המהפכה מרשימת ארגוני הטרור. לחץ חיצוני בנושא הזה, ולחץ תקיף, יעזור - ממש כמו שקרה בכל מה שנוגע לחקירות הפתוחות של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית נגד איראן, חקירות שלא ייסגרו.
בנוסף לכך, שם אחד נעדר מההודעה. בני גנץ, שר הביטחון, גנץ ככל הנראה עודכן מראש כבר אתמול בלילה. אבל, לא בכדי הוא לא חתום על ההודעה, שר הביטחון סבור שמחלוקות עם האמריקנים לא פותרים בהודעות לתקשורת ובתדרוכים פומביים.
בתוך כך, שר הביטחון בני גנץ שוחח עם שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין. גנץ הודה על אישור הסיוע לישראל בסך 4.8 מיליארד דולר, כולל התוספת למיירטי כיפת ברזל כפי שסיכמו בפגישתם לפני כשנה בוושינגטון. השניים דנו בפרטי הסכם הגרעין המתגבש ובעמדת ישראל לגבי רכיביו. שר הביטחון אמר למזכיר ההגנה כי יש חשיבות מיוחדת בעת הזו להדק את התיאום ושיתוף הפעולה בין המדינות ומדינות נוספות באזור מול התוקפנות האיראנית.
בנוגע למשבר באוקראינה הדגיש שר הביטחון גנץ את תמיכתה של ישראל בהפסקת הלחימה, ובמאמצי המערב וארה"ב בהקשר זה. כמו כן, הדגיש שר הביטחון את המאמצים שנעשים מצד ישראל וראש הממשלה בניסיון להביא להפסקת אש, וכן ובהקשרי הסיוע ההומניטארי לפליטים.