המשטרה חזרה בה מהאיסור שהטילה אתמול (רביעי) על הילולת הבאבא סאלי בשבוע הבא, ותאפשר את קיום האירוע. בכירים בארגון נועדו במתחם הבאבא סאלי עם מארגני האירוע וגיבשו יחד מתווה מוסכם שיאפשר לערוך את ההילולה ובמקביל לשמור על כל הוראות הבטיחות.
מפקד מחוז הדרום של המשטרה, ניצב פרץ עמר, קיים סיור שטח במקום יחד עם ראש המרחב, ראש עיריית נתיבות יחיאל זוהר, נציגי עמותת הבאבא סאלי, מפיק האירוע ונציגי כבאות ומגן דוד אדום. בסיום הסיור הגיעו הצדדים להסכמות, שעל פיהן ההילולה תתאפשר באזור אחר במתחם עצמו - אזור רחב ומרווח הרבה יותר שיאפשר את קיומו של האירוע.
הפשרה הזו והמאבק מבחינת המשטרה נבעו מהלקחים ומהמסקנות שאחרי אסון מירון. המשטרה ביקשה למנוע בנתיבות את בעיית הצפיפות יוצאת הדופן שחוזרת על עצמה מדי שנה בהילולה. ההסכמה שהושגה דיברה קודם כל על כך שאף אחד מבין המאמינים לא ייכנס אל מתחם הקבר עצמו, אלא הם יורשו להתקרב אליו, בקבוצות, תוך שהמארגנים התחייבו לשמור על ויסות נדרש ולעמוד בתנאי הבטיחות שהמשטרה הציבה להם במסמך שיועבר עוד היום. זו ההסכמה שאפשרה לקיים את האירוע בשבוע הבא ושאליו צפויים להגיע כמה עשרות אלפי מאמינים.
אתמול מפקד מרחב הנגב במשטרה, תנ"צ נחשון נגלר, הוציא צו שאוסר את קיום ההילולה תחת הנימוק ש "אין היתכנות סבירה לעמידה בהוראות חוק הבטיחות עד למועד אירוע ההילולה". הצו עורר את זעמם של החרדים, שהביעו פליאה מביטול ההילולה בזמן שמסיבות השנה האזרחית החדשה צפויות להתקיים כרגיל. ח"כ יעקב מרגי מש"ס איים: "לא נעבור על זה בשתיקה, נצביע ברגליים – וההילולה תתקיים. אם בשנים שעברו היו כמה רבבות – בגלל החלטת המשטרה תהיה צעדת מחאה ויבואו מאות אלפים".
גם אריה דרעי מתח ביקורת על החלטת המשטרה: "ממשלה שהוקמה בווילה בסביון מבטלת את רשתות הביטחון לאוכלוסיות המוחלשות, מדרדרת אותם לפת לחם, וסוגרת להם את קבר הבאבא סאלי להתפלל על מצוקותיהם. אנחנו באומיקרון חברתי".