בסוף השבוע הזה ניכרת יבשה באופק עם התחלואה, אבל הנתונים מעידים שהציבור עדיין די פסימי: 59% מהציבור נתנו לממשלה ציון רע בטיפול בקורונה ורק 35% העריכו את תפקוד הממשלה כ"טוב", כך עולה מסקר מיוחד שביצע הערב (שישי) מכון מדגם בראשות מנו גבע עבור "אולפן שישי". מדובר בירידה הולכת ונמשכת לאורך החודשיים האחרונים, כשבסקר הקודם 37% מהמשיבים העריכו את תפקוד הממשלה כ"טוב", בעוד 54% בלבד כ"רע".
באשר לראש הממשלה נפתלי בנט, 40% מגדירים את תפקודו כ"טוב" ו-51% כ"רע". באשר לשר החוץ יאיר לפיד, 43% מגדירים את תפקודו כ"טוב" ו-45% כ"רע" - פער קטן בטווח הטעות הסטטיסטית. 60% מהמשיבים מגדירים את תפקודו של שר הביטחון בני גנץ כ"טוב" ו-29% כ"רע".
אצל שר האוצר אביגדור ליברמן התמונה כמעט הפוכה: 56% מגדירים את תפקודו כ"רע" ו-35% כ"טוב". רוב בעלי הדעה - 48% - מעניקים לשרת החינוך יפעת שאשא-ביטון ציון "רע", בעוד 38% מעניקים לה ציון "טוב". באשר לשר הבריאות ניצן הורוביץ, מספר המשיבים שמעניקים לו ציון "טוב" - 43% - זהה למספר המשיבים שמעניקים לו ציון "רע".
כששאלנו את הציבור איזו ממשלה עדיפה בעינך, רוב בעלי הדעה - 46% - מעדיפים את ממשלת נתניהו, בעוד 33% בלבד מעדיפים את ממשלת בנט. בחלוקה בין ימין לשמאל, 69% ממצביעי הימין מעדיפים את ממשלת נתניהו ו-16% את ממשלת בנט. בקרב מצביעי המרכז-שמאל, 61% מעדיפים את ממשלת בנט ו-14% מעדיפים את ממשלת נתניהו.
באשר לשאלה מי מבין האישים הבאים, נפתלי בנט או בנימין נתניהו, היית מעדיף שיהיה ראש הממשלה – 45% מבעלי הדעה השיבו נתניהו בעוד 25% בלבד השיבו בנט. כששאלנו מי מבין הכי מתאים להיות ראש הממשלה - נתניהו או יאיר לפיד - 47% השיבו נתניהו ו-31% ענו לפיד. כשהצבנו את נתניהו מול בני גנץ, מי שהיו בראשות הממשלה הקודמת, נתניהו מוביל עם 47% לעומת גנץ עם 26% בלבד.
באשר לשאלה לאיזו מפלגה היית מצביע אם הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד מתחזקת בשני מנדטים ל-32 ויש עתיד נשארת המפלגה השנייה בגודלה בכנסת עם 20 מנדטים. ש"ס מקבלת 9 מנדטים ושתי מפלגות - כחול לבן והעבודה - זוכות כל אחת ל-8 מנדטים.
יהדות התורה עם 7 מנדטים וימינה בראשות ראש הממשלה נפתלי בנט עם 6 מנדטים בלבד – כמו גם הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו והציונות הדתית. שלוש רשימות מתנדנדות על גבול אחוז החסימה עם 4 מנדטים, שלושתן מהקואליציה: תקווה חדשה, מרצ ורע"ם. הממשלה הנוכחית עם 60 מנדטים בסקר בעקבות היחלשות של נפתלי בנט בשני מנדטים שעוברים לליכוד, ייתכן שעל רקע משבר הקורונה.
מי מנצח בליכוד?
על רקע הקרבות בליכוד, שאלנו את הציבור אם לדעתו תם עידן נתניהו בראשות המפלגה. 56% מהמשיבים השיבו שלא ו-34% השיבו שכן. בימין המעמד של נתניהו חזק יותר: 71% מהמשיבים סבורים שלא ו-22%, כחמישית מבוחרי הימין, חושבים שתם עידן נתניהו.
באשר לשאלה מי צריך להחליף את נתניהו ביום שיסיים לעמוד בראש המפלגה, 31% השיבו ניר ברקת, 12% מירי רגב, 9% אבי דיכטר, 6% יולי אדלשטיין, 5% ישראל כ"ץ ו-3% השיבו צחי הנגבי. לשליש מבוחרי הליכוד אין מועמד מועדף בינתיים. לא שאלנו על ראש המוסד לשעבר יוסי כהן כי הוא עדיין בצינון אבל אם הבחירות יתקיימו ב-2024 כנראה יהיה לו מה לומר גם בגזרה זו.
אם ניר ברקת יעמוד בראש הליכוד - המפלגה, כך על פי הסקר, תאבד רבע מכוחה - 8 מנדטים. לפי התרחיש הזה, הליכוד יירד ל-24 מנדטים, יש עתיד תישאר עם 20 מנדטים, כחול לבן והציונות עם 10 מנדטים כל אחת וש"ס עם 9 מנדטים. העבודה תקבל 8 מנדטים, ישראל ביתנו ויהדות התורה עם 7 מנדטים כל אחת, וימינה בראשות ראש הממשלה בנט עם 6 מנדטים.
מבחינה אלקטורלית נתניהו הוא עדיין המועמד החזק ביותר ללא כל תחרות מקרב בכירי הליכוד אבל מבחינה פוליטית אין לו כרגע יכולת להרכיב ממשלה - לא עם גנץ, לא עם בנט ולא עם סער. זהו המלכוד של בוחרי הליכוד שיצטרכו להתמודד איתו אם התקציב יעבור בחודש נובמבר.