הקרב בליכוד מתחמם: לאחר שחברת הכנסת מירי רגב עוררה היום (שישי) סערה בריאיון שהעניקה לידיעות אחרונות, שבו אמרה כי "יום אחרי נתניהו יצטרכו חשבון נפש, הגיע הזמן לראשת ממשלה מזרחית" - חבר הכנסת ניר ברקת התראיין ל"שישי בחמש" ותקף אותה על דבריה: "זו אמירה מפלגת שאין לה מקום בתנועה".
"אנחנו תנועה של העם ויש לנו הכול, תודה לאל - חילונים, דתיים מסורתיים, יהודים ולא יהודים. יש לנו את כל המגוון ואת המנהיגות שלנו בוחרים על פי הדרך שהיא מציגה והערכים שמביאים מהבית", אמר ברקת. בתגובה לדבריה של רגב ובצל הטענה שבצמרת הליכוד ישנם בעיקר גברים אשכנזים, טען כי מדובר באמירה מפלגת והדגיש: "אם אנחנו רוצים לחזור לשלטון, אנחנו צריכים להתאחד בוודאי בתוך הליכוד וכלפי חוץ".
"שמח שגם מירי, שיש לה זכויות, כמו רבים אחרים שרוצים להתמודד בתוך התנועה, שתציג את החזון שלה ומתפקדי הליכוד יבחרו את מי שהם חושבים שיביא שלטון וחלופה לממשלה שלא הולכת לשום מקום. מי שיצליח להיבחר הוא מי שיכול להציג ערכים, דרך ושלטון", הוסיף ברקת.
ברקת התחמק ולא השיב אם הוא עשוי להציג מועמדות לראשות הליכוד, במקרה שבו יתקיימו פריימריז ונתניהו יתמודד. "זה לא נכון בעת הזו לעשות פריימריז בליכוד, עכשיו זה הזמן לחפש את המכנה המשותף ולהתאחד. בבוא העת נדבר".
על העובדה שחברי כנסת נוספים מהליכוד הצהירו שבכוונתם להתמודד בפריימריז של הליכוד, כמו ישראל כ"ץ, יולי אדלשטיין ומירי רגב, אמר: "זה היופי בליכוד, אין עוד כמונו. לא תראה את זה בתקווה חדשה, בימינה, אצל יאיר לפיד ואחרים. זה בדיוק מה שמאפשר למנהיגות לצמוח ולהיבחר בתנועה דמוקרטית".
ברקת מתח ביקורת על היציאה של בנט לחופשה בשיאו של משבר הקורונה. "אם המשבר היה מנוהל והיינו רואים לאן זה הולך. אתה מנסה להבין לאן זה הולך ואין מנהיגות. הקורונה מובילה אותנו במקום שהממשלה תוביל את הקורונה", טען.
לנוכח הניסיון של הממשלה להימנע מסגר וההחלטות על הידוק ההגבלות, הוא דגיש כי "צריך להסתכל בצורה מערכתית, גם אני מאמין שלא צריך להיכנס לסגר. אתה צריך לבוא ולדבר לעם - להסביר, להתמקד באיך להחדיר יותר חיסונים למקומות שעדיין לא עשו את זה ולהיערך כלכלית. אנשי עסקים לא יודעים לאן זה הולך".
על הכישלון שנמשך עוד מעידן נתניהו, אמר כי "כשהייתי חבר בקואליציה הייתה לי ביקורת עניינית ומקצועית, לא לגופו של אדם - אלא לגופו של עניין. אני שוב רואה איך הממשלה לא למדה מהלקחים של הממשלה הקודמת ולא מציגה תפיסה מערכתית".
ברקת ביקש להתייחס לרצון של האמריקנים לקדם פתיחה של שגרירות פלסטינית בירושלים והביע התנגדות נחרצת למהלך: "האמריקנים רוצים לפתוח שגרירות פלסטינית בירושלים, אני מצפה שראש הממשלה ואנשי הימין בתוך הקואליציה יגידו לנשיא האמריקני: 'לא יהיה, לא מוכנים לחלק את ירושלים. לא על חשבון החלטה של ישראל, ירושלים המאוחדת'".