היועצת המשפטית של הכנסת, עו"ד שגית אפק, ענתה למכתב החריף של סיעות האופוזיציה, שבו איימו לעתור לבג"ץ בטענה ל"דורסנות" מצד הקואליציה. במכתב, שפורסם ב-N12, התלוננו הסיעות על כך שהן סובלות מייצוג חסר בוועדות הכנסת השונות ובנשיאות הכנסת, שמורכבת מיו"ר הכנסת וסגניו.
"ב-15 הוועדות הקבועות (12 המנויות בתקנון ושלוש חדשות אשר יוקמו לאחר תיקון התקנון), יכהנו בסך הכול 191 חברים, מהם 99 חברי קואליציה ו-92 חברי אופוזיציה", כתבה עו"ד אפק, "יחס כולל זה משקף את היחס שבין סיעות הקואליציה, המונות 62 חברים, לסיעות האופוזיציה, המונות 58 חברים. יצוין כי אם שלוש הוועדות לא יקומו, היחס ישתנה לטובת האופוזיציה, שכן יש בהן רוב לקואליציה".
אולם, היועצת המשפטית של הכנסת לא התייחסה לתלונה המרכזית של סיעות האופוזיציה והיא היחס בתוך הוועדות עצמן. כלומר, לטענת הסיעות, אם אין להן ייצוג מספק בוועדות המרכזיות והחשובות - זה לא משנה שהייצוג הכולל שלהן תואם את היחס בין הקואליציה לאופוזיציה.
עוד נכתב בתשובה: "אכן, גם לעמדתנו ישנם קשיים שונים בהחלטת הוועדה המסדרת שאושרה על ידי מליאת הכנסת, והיועצת המשפטית של ועדת הכנסת אף עמדה עליהם במהלך הדיון בוועדה. באשר להרכב נשיאות הכנסת – גם בהקשר זה הבענו את עמדתנו כי הוא מעורר קשיים של ממש, והוא אכן לא הובא להצבעה במועד האמור. יחד עם זאת, מאחר שלהבנתי השיח בין סיעות הכנסת, אשר יש לברך עליו, טרם מוצה, אינני סבורה כי בשלב זה יש מקום שאדרש בהרחבה לטענות המהותיות שהעלית במכתבך באשר להרכב הוועדות שאישרה מליאת הכנסת".
עו"ד אילן בומבך, המייצג את סיעות האופוזיציה, אמר בתגובה כי "עמדת היועצת המשפטית היא בלתי סבירה. מצד אחד גם היא מבינה את הקשיים המשפטיים בעמדת הקואליציה. מצד שני היא אינה מתערבת, כמתחייב מתפקידה, ושמה את יהבה על המשא ומתן בין הסיעות. הדין מחייב שיהיה שיקוף בכל ועדה, בפרט בוועדות כמו הכספים והכלכלה. זה לא עוזר ש'מפצים' את האופוזיציה ברוב בוועדות זניחות. זה עיוות מוחלט של כוונת המחוקק. נפנה לבג"ץ ואני משוכנע שהוא יתערב בעניין".