למרות ההסלמה הביטחונית החמורה והירי על עוטף עזה ועל אזורים נוספים בישראל, המגעים להקמת הממשלה נמשכים. יאיר לפיד ונפתלי בנט ממשיכים בשיחות ביניהם בניסיון להקים ממשלת שינוי עם רוטציה של שניהם, ונראה שהם קרובים להגיע להסכמות, למרות שנותרו עדיין כמה מחלוקות קטנות.
ללפיד נותרו 21 ימים לסיום המנדט שקיבל מנשיא המדינה, והוא נמצא עם הגב לקיר משום שאין באפשרותו לבקש הארכה נוספת. לכן, הוא ובנט המשיכו בדיונים ביניהם על אף המצב הביטחוני המורכב. בינתיים הם מביאים את הממשלה המיועדת למצב שהיא כמעט "מוכנה לשיגור", והם ממתינים שהתאנים הפוליטיים והביטחוניים יבשילו כדי להכריז עליה באופן סופי.
בין הצדדים נותרו כמה מחלוקות, בעיקר אידיאולוגיות, מאחורי הקלעים. עניין התיקים נסגר באופן כמעט סופי פרט לתיק החינוך, שאותו בני גנץ דורש. מחלוקת נוספת עוסקת בוועדה לבחירת שופטים: הצד הימני בקואליציה המיועדת רוצה שנציגי הממשלה והכנסת בוועדה יהיו ימניים, ואילו הצד השמאלי רוצה חלוקה שוויונית.
בנוגע ללחימה בדרום, כל המעורבים במשא ומתן מרגישים שאסור להם לתת לחמאס להכתיב איזו ממשלה תקום בישראל, אך הם מבינים היטב שמרחב התמרון שלהם יצטמצם ככל שהמבצע הצבאי יימשך.
במקביל למגעים של גוש השינוי, ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך לעבוד גם הוא כפי שלפיד ובנט עבדו כשהמנדט היה אצלו. בגוש הימין מנסים להחזיר את בנט ואולי גם את תקווה חדשה של גדעון סער.
יתרה מזאת, מתנהל תמרון עדין מול חברי הכנסת של ימינה, שאומנם מעדיפים את נתניהו, אך חוששים שברגע שיחברו אליו וממשלת השינוי תקרוס - הוא יחליט לדהור לבחירות. מנגד, בין דיון לדיון ובין קבינט לקבינט נתניהו יצטרך לנסות להבטיח סיכום כזה ולשכנע אותם לנטוש ממשלה שכמעט סגורה, ולתמוך ביוזמה שאין לה עדיין רוב בכל מקרה.