באופוזיציה מתכננים מהלך נוסף שעשוי להביך את הקואליציה החדשה, על רקע הסערה שהתעוררה סביב הארכת הוראת השעה לחוק איחוד המשפחות. אמש (חמישי) פרסמנו במהדורה המרכזית כי נציגי הליכוד, ש"ס יהדות התורה והציונות הדתית הניחו על שולחן הכנסת את הצעת חוק-יסוד: ההגירה לישראל. חוק זה, לפי היוזמים, צפוי להסדיר את כלל מדיניות ההגירה הישראלית.
הצעת החוק נועדה לכאורה לתת חבל הצלה לבנט ושקד, במטרה להגיש חוק רחב יותר שיפתור את הצורך לתקף אותו מחדש במליאת הכנסת מידי שנה. "השיקול הביטחוני מחייב לקדם את חוק יסוד ההגירה. מצפים מכל גורם ציוני לתמוך ולשים את ישראל לפני כל שיקול קואליציוני", הבהירו באופוזיציה. את החוק יזם ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית).
זהו חוק הכניסה לישראל שבמוקד המחלוקת
בסיעות הימין מקווים שהצעת החוק הזו תביך מאוד את ימינה, משום שיהיה ברור שישנו רוב לקדם פתרון לעניין הזה, ובנט ושקד מסרבים. מנגד, בימינה לא יוכלו להצביע בעד הצעת החוק הזו יחד עם האופוזיציה הימנית משום שצעד כזה יפיל למעשה את הממשלה. על הצעת החוק חתומים הח"כים בצלאל סמוטריץ (הציונות הדתית), אמיר אוחנה (הליכוד), עמיחי שיקלי (ימינה), אוריאל בוסו (ש"ס), יצחק פינדרוס (יהדות התורה) וינון אזולאי (ש"ס).
לפי סיעות האופוזיציה, הצעת החוק תקבע לראשונה בחקיקת יסוד את הקווים הכלליים בנוגע לכניסה לישראל. "מפלגת ימינה ואיילת שקד התחייבו לקדם את חוק יסוד ההגירה במערכת הבחירות. לא ייתכן שכעת, כדי לשמר קואליציה עם גורמים אנטי-ציוניים, הממשלה תקדם הוראת שעה בשיטת הטלאי על טלאי, במקום להבטיח שמדיניות ההגירה הישראלית תהיה ציונית", נמסר מטעמם.
בתוך כך, לפיד ובנט מחזקים את הצוותים המשפטיים שלהם מתוך הבנה שבסופו של דבר הממשלה תקום או תיפול בדיוק על הדברים האלה, על ניסוחים משפטיים ועל העברת נושאים מוועדה לוועדה, במטרה להתגבר כך על האתגרים. מטעם יש עתיד ישמשו כיועצים משפטיים עו"ד גיא בוסי ועו"ד עודד גזית, ומטעם ימינה עו"ד עמיחי ויינברגר ועו"ד ינור ברטנטל.