גורמים רשמיים בליכוד זעמו לשמוע את הדיווח אתמול במהדורה על ההצעה שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו ליו"ר ימינה, נפתלי בנט, לצורך כניסתו לממשלה תחת הליכוד. לפי ההצעה שהועברה ליו"ר ימינה, הוא צפוי לקבל למעשה כרטיס כניסה מיידי לליכוד, שריונים לכל שבעת חברי הכנסת של מפלגתו למשך שתי קדנציות וגם אחיזה במוסדות התנועה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבכירים בליכוד, בהם גם חברי כנסת, שרים וראשי סניפים של המפלגה, אמרו היום (חמישי) כי נתניהו מבצע פעם נוספת "מכירת חיסול לליכוד". לדברי הבכירים, הוא עושה זאת "לשם צרכיו הפוליטיים ומתוך חולשה אישית". אותם בכירים טוענים שלא היה צורך בהצעה כזאת לבנט מלכתחילה, אבל גם אם היא כבר הוגשה - היא הוגשה מוקדם מדי.
לטענת אותם בכירים בתנועה, בנט היה בא להרכיב את הממשלה עם הליכוד גם בלי ההצעה. על הרקע הזה יש לזכור כי ההצעה של נתניהו לבנט תפגע, אם תתקבל, בתחתית הרשימה של הליכוד, והם אלו ששילמו את המחיר גם באיחודים שביצע נתניהו ב-1996 וגם ב-2013 עם ישראל ביתנו.
"נתניהו חלש פוליטית", הסבירו הבכירים בליכוד. "ברגע כזה הוא עלול לבצע פעולות נמהרות וחפוזות". למרות הביקורת הקשה בתוך הליכוד, בשלב זה היא אינה מופנית ישירות ובאופן פומבי אל נתניהו.
בתוך כך, נפתלי בנט בכל מקרה לא ימליץ ביום שני הקרוב על יאיר לפיד לנשיא המדינה, ובסבירות גבוהה לא ימליץ גם על נתניהו. בנט, בסבירות גבוהה, ימליץ על עצמו, כדי לא לשרוף את עצמו באף אחד מהצדדים. בשלב הזה עדיין מתנהלים מאמצים קדחתניים של תקווה חדשה וגדעון סער, כדי שבנט ולפיד יבואו עם מתווה מסודר לנשיא, ואם זה לא יקרה עד יום שני - די סביר שלנתניהו יהיה מספר ממליצים גבוה יותר. עם זאת, באותה רמה של סבירות, לאף אחד מהצדדים לא יהיו 61 ממליצים.