ביום חמישי האחרון נראה חבר הכנסת ניר ברקת כמו חתן ביום חגו. נותן הנחיות אחרונות ליועצים, מצטלם עם פעילים וניבט מעל כל מסך באולם בגני התערוכה, שם נערך הכנס שנועד להצגת חזונו ותכניותיו. ההשקעה של ברקת בפעילי הליכוד היא כבר נתון במערכת הפוליטית, אולם מה שהסעיר כמה מחברי הכנסת הפעם – היה התזמון - שלושה ימים בלבד לפני שהליכוד מאבד את השלטון.
בשבוע האחרון התייחס שר האוצר ישראל כ"ץ לאותו אירוע ממש ואמר: "מעולם בתולדות הליכוד לא הייתה פעולה חתרנית מהסוג הזה נגד ראש ממשלה מכהן". כשנשאל על כך, השיב ברקת: "זה אירוע שמתכננים מראש. ודווקא יצא בעיתוי מעניין. אין פה שום דבר חתרני. בדיוק הפוך. אני בא ומציג איך אנחנו נוכל לחזור לשלטון כמה שיותר מהר".
5,000 פעילים הראו נוכחות בכנס, בהם ראשי סניפים, חברי מרכז וגם חברי כנסת. ביניהם גם מקורבים לנתניהו כמו מיקי זוהר, והשתתפו גם ח"כ קטי שטרית, ח"כ גדי יברקן, ח"כ קרן ברק, ח"כ אתי עטייה ועוד. בשטח, קולות הפעילים חלוקים. מצד אחד, מצהירים על תמיכה בנתניהו, על אחדות התנועה וציפוף השורות. ומצד שני, גם לא חוסכים בביקורת.
כך לראשונה, על הבמה, נרשם כאן מהלך פוליטי משמעותי של ברקת. בפעמים הקודמות ערך נתניהו פריימריז-בזק מיד אחרי הבחירות בניסיון לבצר את מעמדו שנים קדימה. הפעם ברקת הבהיר שלא ייתן לזה לקרות. אולי הוא מעריך שהזמן לא יפעל לטובתו של נתניהו.
ברקת שנמצא עם היד על הדופק הליכודי, הרשה לעצמו גם למתוח ביקורת פומבית על נתניהו. למעשה, הוא האשים את נתניהו באובדן השלטון. כשנשאל מה חשב על ההחלטה של נתניהו להציע רוטציה לסער, לבנט, לגנץ ולדרעי אבל לא למישהו מהליכוד, השיב: "אני חושב שראש הממשלה טעה בשיקול דעתו. אם ראש הממשלה היה אומר אני זז הצידה, ומבקש לייצר פריימריז במטרה להוביל את המחנה הלאומי, ההערכה שלי היא שגם המחנה הלאומי היה מתאחד סביב המועמד הנבחר. אם הוא היה מאפשר את זה, מי שהיה מרכיב ממשלה ביום ראשון זה הליכוד יחד עם המחנה הלאומי".
ועדיין, ברקת מתעקש: "הודעתי שאני אתמודד אחרי עידן נתניהו ואני גם אנצח. לא שיניתי את דעתי. ברגע שהוא יחליט לפרוש, אני אהיה שמה ואני אנצח". למעשה, גם אם לא יודה בכך, ניר ברקת פתח השבוע את קרב הירושה בליכוד. צפויים לו עוד קשיים רבים בדרך - נתניהו לא מתכנן לפנות בקרוב את המגרש, אבל מעכשיו הוא כבר לא יהיה היחיד שיקבע את כללי המשחק.