הדילמה החרדית: במפלגות החרדיות מתחילים להריח את ריחה החמוץ של האופוזיציה. בממשלת בנט-לפיד שנרקמת בימים אלו, אם תקום, הם עשויים להיות המגזר היחיד שיישאר בחוץ. בה בעת האפשרות שהחרדים יעברו לסחור עם הצד השני, אפילו בהימנעות, מטרידה מאוד את בנימין נתניהו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשבוע שעבר התייצב נתניהו באופן חסר תקדים בישיבת הסיעה של יהדות התורה ואתמול (שלישי) זימן שוב את משה גפני, שנחשב לחוליה החלשה בגוש החרדי, לפגישת תחזוק. כמה רגעים אחריה גפני אמר לנו: "הוא ביקש את הפגישה והיא מתקיימת כל הזמן. היא לא דבר חדש ואין בזה שום חידוש. דיברנו על נושאים רבים אקטואליים שעומדים על הפרק. היו לי אלף הזדמנויות ללכת עם השמאל ובחיים לא הלכתי".
לא במקרה גפני סומן כחשוד. עוד לפני הבחירות, בזמן שדרעי הקפיד להישבע אמונים לנתניהו וגם ליצמן נצמד חזק, גפני נשמע היה פחות מחויב. הנאמנות הזו, לפחות כלפי חוץ, קשורה אולי בכך שזה לא תלוי רק בגפני, אלא גם בחברים באגודת ישראל.
"גם באופוזיציה נדבר על מירון. מה אתה חושב, ניתן למירון לקרוס כשנהיה באופוזיציה?", אמר ח"כ מאיר פרוש לחדשות 12. "אנחנו עוסקים במעשה, לא בדמיונות. יש לנו 7 מנדטים, יכולנו לדרוש שגפני יהיה ראש הממשלה", טען ח"כ ישראל אייכלר. בתוך כך, ישנם פערים בין ההערכות הסותרות של הפרשנים וגם בין מה שהח"כים החרדים אומרים בקול לבין מה שהם לוחשים לאחר שהמצלמה כבויה וזה מביא אותנו לפתרון החלומי מבחינתם - להיות בלי ולהרגיש עם.