ריבלין: "כבר תקופה ארוכה שאנו חיים באשליית תפקוד חוקתי, אך אמש קרסה גדר נוספת"
נשיא המדינה התייחס לסערה סביב מינויו של שר המשפטים • לדבריו, יש לחזור למצב שבו הממשלה משרתת את האזרחים ולא להיפך • "קיומה של מדינת ישראל מושתת גם על אדני חוק, מנהל תקין, משפט וצדק", אמר ריבלין במפגש בין דתי באבו גוש

"אנחנו חייבים לחזור אל היסודות לפיהם על הממשלה לשרת את האזרחים ולא על האזרחים לשרת את הממשלה", כך אמר היום (רביעי) הנשיא ראובן (רובי) ריבלין במפגש בין דתי באבו גוש. הנשיא ריבלין התייחס לדרמה החוקתית שהתחוללה ביממה האחרונה - שהחלה בישיבת ממשלה סוערת, המשיכה במינוי ספק חוקי של אופיר אקוניס לשר המשפטים ובדיון בסוגיה בבג"ץ - והסתיימה במינוי של גנץ.
עוד אמר הנשיא במפגש: "נס קיומה של מדינת ישראל היה ועודנו, תוצר עמל כפיים אליו כולנו מחויבים והוא מושתת, בין השאר, גם על אדני חוק, מנהל תקין, משפט וצדק. כבר תקופה ארוכה שאנו חיים באשליית תפקוד חוקתי בין מערכת בחירות אחת לאחרת, אך נדמה שאמש קרסה גדר נוספת".
במפגש לקחו חלק שגרירי צרפת, מרוקו, מצרים, ירדן ואיחוד האמירויות, הרב הראשי האשכנזי דוד לאו, נציג העדה הנוצרית הנזיר אוליבייה, וראשי המועצות של מבשרת, הר אדר, קרית יערים ומטה יהודה. הנשיא פתח את דבריו באיחולי רמאדן כרים "המקורות היהודיים אומרים על ירושלים, שהיא "עושה את כולם חברים", מחברת את כולנו, בדיוק כמו שאנחנו יושבים כאן, חברים ומחוברים. אנשי אבו-גוש, ידועים בקבלת הפנים שלכם והכנסת האורחים שלכם. יחסי השותפות והאחווה ביננו מתמשכים שנים ארוכות, עוד מהימים שלפני הקמתה של המדינה היהודית והדמוקרטית, הבית של כולנו. תמיד הייתם מופת של מתינות, של רדיפת שלום, של אהבת אדם ואהבת החיים השלווים והרגועים שיפים כל כך למקום, לנוף הזה."