הממשלים החדשים בארה"ב ובישראל מבססים בימים אלה את שיתוף הפעולה ביניהם, ונראה כי ממשל ביידן גיבש אסטרטגיה שלא כוללת נקיטת צעדים אל מול ישראל שעלולים לאתגר ולסכן את קואליציית בנט-לפיד. ביקור הפרידה של הנשיא ריבלין שהסתיים אתמול (שלישי), וההערכה כי ראש הממשלה בנט יפגוש את מקבילו האמריקני כבר בשבועות הקרובים, מסמלים את בואה של תקופה שקטה בין המדינות, עם התחממות ביחסים, לפחות בחודשים הראשונים לפועלם המשותף.
כבר בפתח פגישתם, נתן ביידן את המסר החשוב ביותר לצד הישראלי: "לאירן לעולם לא יהיה נשק גרעיני כל עוד זה תלוי בי". בפגישה הוצגו לביידן הסיבות להתנגדות הישראלית להסכם הגרעין. לפי גורם מדיני, נראה כי האמריקנים בוחנים אפשרויות כל הזמן ולא אצה להם הדרך.
גם הסוגיה הפלסטינית עלתה והבקשה הישראלית לתוספת סיוע ביטחוני מהאמריקנים. ביידן חזר על תמיכתו בפיתרון שתי המדינות, בירך על הנורמליזציה באזור, ואמר שהוא מחכה לפגוש את ראש הממשלה החדש. לצד הנשיאים, השתתפו בפגישה בחדר הסגלגל בכירי משרד החוץ האמריקני, מנכ"ל בית הנשיא ושגריר ישראל לארה"ב ולאו"ם גלעד ארדן, שהודיע לפני הפגישה כי לא ימשיך בתפקידו בוושינגטון.
לפיד: ביידן ייתן לממשל בישראל את הזמן שהוא צריך
בגזרה אחרת, הבוקר נערך ביקור היסטורי באיחוד האמירויות: שר החוץ יאיר לפיד זכה להיות השר הישראלי הראשון שמבקר באמירויות מאז החתימה על הסכמי השלום. השניים חתמו על הסכם לשיתוף פעולה כלכלי שלמעשה משחרר את שיתוף הפעולה בין המדינות לשלב המעשי.
לפיד ומקבילו השייח' עבדאללה בן זאיד דנו כצפוי בסוגיה האירנית ובצורך לבלום את התוקפנות של אירן במזרח התיכון. השניים גם דנו במשא ומתן עם הפלסטינים ובצורך לשקם את עזה לאחר מבצע שומר החומות. בהקשר הזה אמר לפיד כי ממשל ביידן נותן לישראל את הזמן שהיא צריכה, וכי הוא מבין שלממשלה הזו יש צרכים פנימיים שהיא זקוקה לטפל בהם.