יו"ר מפלגת העבודה לשעבר ושר הכלכלה עמיר פרץ הודיע הערב (רביעי) כי החליט שלא להתמודד על תפקיד נשיא המדינה. "כמי ששמו עלה לא אחת בהקשר להתמודדות הקרובה על תפקיד נשיא המדינה, אני רוצה להודיע שלאחר ששקלתי את הדברים בכובד ראש החלטתי לא להתמודד על התפקיד", מסר פרץ, שעדיין מכהן כשר הכלכלה בממשלה הנוכחית, בהודעה מטעמו.
"כשאסיים את הכהונה הנוכחית ארצה לפנות לאפיקים חדשים ולהקדיש יותר זמן למשפחתי הקרובה, דבר שהיה קשה לי מאוד לעשות במהלך 37 שנותיי בשירות הציבור", הסביר פרץ את החלטתו. "אני רוצה להודות לאזרחים אותם אני פוגש יום יום, שריגשו אותי מאד כשראו בי מועמד ראוי עבורם. אני מבקש גם להודות מקרב לב לחברי הכנסת ואנשי הציבור הרבים שהביעו תמיכה והציעו את עזרתם", הוסיף.
פרץ הוסיף בהודעתו כי "בכוונתי להמשיך לתת מעצמי עבור הציבור הישראלי בכל מקום שאהיה". לדבריו, "הדבר שהניע אותי תמיד זו אהבת האדם באשר הוא אדם, ללא הבדל של דת, מין, נטייה מינית, מגזר, עדה או עמדה פוליטית. אני מאחל בהצלחה לכל המתמודדים על התפקיד החשוב והמאתגר בתקופה הזו".
פרץ הכריז על כוונתו להתמודד על נשיאות המדינה בחודש דצמבר האחרון, בריאיון ל"מרציאנוסגל" בגלי צה"ל. לאחר שהסיר את מועמדותו, נותרו במרוץ לתפקיד יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג, השר לשעבר פרופ' שמעון שטרית, חבר הכנסת לשעבר יהודה גליק, אשת העסקים אלהאם חזאן וההיסטוריון פרופ' מיכאל בר-זוהר. מי שנחשבת למועמדת מובילה לתפקיד על אף שלא הצהירה רשמית על מועמדותה היא מרים פרץ.
הבחירות לתפקיד צפויות להתקיים בחודשים הקרובים, לקראת סיום תפקידו של הנשיא הנוכחי ראובן ריבלין ב-5 ביולי 2021. בשבוע שעבר הודיע גם הזמר, השחקן וחתן פרס ישראל יהורם גאון כי החליט שלא להתמודד על תפקיד הנשיא. גאון בן ה-81, אמנם שקל ברצינות את האפשרות הזו, אבל החליט בסופו של דבר לוותר עליה – כך לפי מקורביו.