רבים עדיין חוששים לצאת בהצהרות של ממש, אבל מחר (ראשון) אחר הצהריים צפוייה להתקיים השבעת הממשלה, ובמסגרתה גם השבעתו של ראש הממשלה הנכנס נפתלי בנט. אחרי תלאות המגעים הקואליציונים והקרב הארוך מול נתניהו בנט צפוי לשאת נאום עם מסר ברור: "מתחילים לעבוד".
בנט יפנה בנאומו לראש הממשלה היוצא נתניהו ויודה לו ולמשפחתו על השירות. נראה כי פנייה זו מסמלת את הנתיב הכללי אליו הוא מבקש להפנות את כהונתו. ראש הממשלה החדש מעוניין להיות ראש ממשלה בלי דרמה, No drama Bennet (על משקל כינוי של נשיא ארה"ב לשעבר: No drama Obama).
בנאומו הראשון בנט מתכוון להרגיע את אזרחי ישראל ולהעניק את התחושה שקמה ממשלה שבאה לעבוד, ולא להתעסק במשברים פוליטיים פעמיים בשבוע. לאחר שנים ארוכות של כהונת נתניהו, הלחצים הרבים שהופעלו בשבועות האחרונים והעובדה שהוא מגיע עם 6 מנדטים בלבד, מבין בנט כי לחלקים נרחבים מהציבור יש חרדה של ממש מהכהונה הזאת. גם מימין, אבל גם מהשמאל והמרכז.
על כן יו"ר ימינה עתיד לפנות מחר לציבור ויאמר כי אין ממה לחשוש, הממשלה הנכנסת בראשותו תהיה ממשלה של בעד – ולא של נגד. ואכן, נראה כי עיקר תוכניותיו הן בעיקר המגזרים הערבי והחרדי – בניסיונות של תמריצים ולא של מקלות.
כך תיראה הישיבה ההיסטורית
ישיבת המליאה החגיגית לכינון הממשלה ה-36 תפתח בשעה 16:00, ובמהלכה ייבחר גם יו"ר הכנסת. הישיבה תתקיים במעמד נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין ונשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות. בפתח הישיבה תכריז מזכירת הכנסת, ירדנה מלר-הורוביץ: "כבוד הנשיא" וחברי הכנסת והמוזמנים יכבדו את הנשיא בקימה.
יו"ר הכנסת יריב לוין יזמין אז אל דוכן הכנסת את בנט כדי שיציג את ממשלתו, פירוט קווי היסוד שלה, הרכבה וחלוקת התפקידים בין השרים, כפי שקובע חוק-יסוד: הממשלה. לאחר נאום בנט ינאם ראש הממשלה החלופי ושר החוץ הנכנס יאיר לפיד. לבסוף יוזמן לנאום ראש האופוזיציה המיועד – בנימין נתניהו. בתום נאומי השלושה, יתקיים דיון סיעתי בו יוקצו לכל סיעה 9 דקות לשאת דברים.
בשלב הבא תתקיים בחירת יו"ר הכנסת, והיושב ראש הנבחר יעלה לנהל את המשך הישיבה: הבעת אמון בממשלת החילופים והצהרות האמונים של ראש הממשלה, ראש הממשלה החלופי והשרים. לאחר ההצבעה, יעלו שרי הממשלה המיועדים בזה אחר זה ויצהירו אמונים.