ממשלת ישראל ה-36 יצאה לדרך באופן רשמי, כשהשאלה המרכזית היא כמה זמן תחזיק מעמד הממשלה ההטרוגנית בתולדות המדינה - שהיא גם ממשלת חילופים שמנהיגים שניים: נפתלי בנט, שעומד כעת בראשות הממשלה - ויאיר לפיד, שצפוי להחליפו בעוד קצת יותר משנתיים. גורלה של הממשלה הזו תלוי יותר מכל באמון בין בנט ללפיד - ואם יסמכו אחד על השני ברגעי המבחן הרבים שצפויים להם.
בניגוד ליחסים העוינים ששררו בין נתניהו לגנץ, היחסים בין בנט ללפיד צפויים, כך נראה, להיראות אחרת לגמרי. ראש הממשלה ומחליפו העתידי מתכוונים לשתף פעולה, לכבד זה את זה - ולאפשר לכל אחד להתמקד בתפקידו הוא. לפיד אותת לבנט שהוא יעסוק בעיקר בענייני משרד החוץ בשנתיים הקרובות שבהן הוא יכהן במשרד, ושהוא לא מתכוון לנאום בכל ישיבת ממשלה.
עם זאת, לפיד בהחלט מתכוון להביא לידי ביטוי את היותו ראש הממשלה החליפי: לפיד ובנט הסכימו על מודל הנהגה משותף שיאפשר לבנט את הבולטות בתקופה שבה הוא מכהן כראש הממשלה - אבל גם כזה שבו בנט ולפיד ילבנו את המחלוקות יחדיו. הכוונה היא שהשניים ידונו במחלוקות ביניהם - עוד לפני שהן יצופו בפורומי קבלת ההחלטות הפריטטיים.
הכוורת המתגבשת של בנט: היועץ הקרוב והדובר הצעיר
אתמול היה יומו הראשון של נפתלי בנט בתפקידו כראש ממשלת ישראל ה-13. בנט נכנס באופן רשמי למשרדו - והתיישב לראשונה על כסא ראש הממשלה בלשכה. בנט כבר ערך פגישות עם ראש המל"ל, מאיר בן שבת, והמזכיר הצבאי, אבי בלוט - שני אנשים שצפויים להישאר בתפקידיהם בשבועות הקרובים - זאת עד שבנט יאייש את התפקידים הללו ואחרים באנשים משלו.
ומי האנשים שצפויים להיות הקרובים ביותר לראש הממשלה בנט במהלך כהונתו? טל גן-צבי, שמשמש כיום כיועץ הכי קרוב לבנט, צפוי ככל הנראה לכהן כראש הסגל שלו - אולי התפקיד החשוב ביותר בלשכת ראש הממשלה. מועמדותו של גן-צבי נשקלת גם לתפקיד מזכיר הממשלה, אך ככל הנראה שבנט מייעד את התפקיד הזה לאדם אחר.
את תפקיד מנכ"ל משרד ראש הממשלה צפוי למלא אחד משלושה: אייל גבאי, ששימש בעבר בתפקיד הזה בתקופת נתניהו, עמית לנג ששימש מנכ"ל משרד הכלכלה כשבנט כיהן במשרד - ויאיר פינס, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון. העיתונאית והפרשנית המדינית שמרית מאיר ככל הנראה צפויה להתמנות ליועצת המדינית של בנט - ומתן סידי, בן 25 בלבד, ישמש דוברו של ראש הממשלה.