ניסיונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להעביר החלטה על הכשרה נרחבת של מאחזים ביהודה ושומרון, רגע לפני כניסת ממשל נשיא ארה"ב הנכנס, ג'ו ביידן, עורר זעם רב במשרד החוץ ובקרב גורמים משפטיים על רקע התנהלות המהלך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גורמים משפטיים וגורמים במשרד החוץ מתחו היום (שלישי) ביקורת חריפה על התנהלות הממשלה בעניין וטענו כי "אי אפשר להאמין שמנסים להעביר החלטה כל-כך משמעותית, עם השלכות רוחב שעלולות לסבך את ישראל במישור הבינלאומי ומול הממשל החדש של ביידן, בלי לקיים דיון מסודר".
מכיוון שמדובר בממשלת מעבר, היועמ"ש דרש לקבל חוות דעת שמצביעה על דחיפות ההחלטה ומעידה על כך שמדובר בצורך חיוני. עוד נודע שהיועמ"ש נטה לאשר את הבקשה, אבל המהלך סוכל בסופו של דבר על ידי שר הביטחון, בני גנץ. למרות הלחצים הכבדים מצד נתניהו, ראש המל"ל סירב לחתום על ההחלטה והעביר את האחריות למזכיר הממשלה, צחי ברוורמן, בטענה כי הוא זה שצריך לחתום עליה.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ראש המל"ל הבהיר כי סוגיית ההתיישבות איננה בטיפול המל"ל, אלא בטיפול שוטף של מזכיר הממשלה, מנכ"ל משרד רה"מ וצוותיהם, כפי שהיה מאז ומתמיד. לפיכך חוות הדעת צריכה להיות מוגשת על ידם".
נזכיר כי אתמול בערב זומנה ישיבה דחופה לדון בעניין, לאחר שבלשכת ראש הממשלה העבירו מסרים לפיהם שר הביטחון נכון לשנות את עמדתו לתמוך בהחלטת ממשלה על הכשרתם של חמישה מאחזים. אולם לבסוף ההצעה לא עלתה לסדר היום של הממשלה, שהתכנסה לדון בענייני הארכת הסגר, בשל התנגדותו של גנץ.
בתגובה לפרסום יו"ר ועדת החוץ והבטחון צבי האוזר הביע ביקורת כלפי נתניהו: "עצוב שכך ראש הממשלה מנהל אינטרסים לאומיים. למעלה מעשור, כולל בקדנציית טראמפ, נתניהו לא עשה דבר להסדיר את ההתיישבות. יום לפני חילופי הממשל הוא מגלגל את האחריות, והפעם לראש המל"ל. עשר ביחסי ציבור, אפס במבחן התוצאה".