האתגר הראשון של ממשלת הימין? גורמי המקצוע במל"ל גיבשו לאחרונה המלצות למדינה, כיצד להשיב למכתב שנשלח מטעם התובעת בבית הדין הבין-לאומי בהאג, פאטו בנסודה, בעניין החקירה נגד ישראל. ההמלצות שגיבשו במל"ל מעניינות, במיוחד על רקע ממשלת הימין שנתניהו מתכוון להקים, אם ינצח בבחירות. התשובה לבית הדין צריכה להינתן עד 9 באפריל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המומחים במל"ל המליצו לסגל התנהלות זהירה בנוגע לבנייה ביהודה ושומרון, כדי שלא לדחוק את בית הדין לקבל החלטות להתקדם בחקירה. כמו כן, המליצו המומחים שלא לפנות את ח'אן אל-אחמר בשלב הזה, וגם כאן הסיבה היא לא לתת "תיאבון" לבית הדין נגד ישראל.
עוד המלצה מעניינת של המל"ל היא להעביר מסר לעולם שיש הזדמנות לחידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, כדי לתת לתובע הבא את ההזדמנות למסמס את החקירה בהמשך. ההערכה בקרב המומחים היא שישראל תצטרך לעשות צעד כלשהו לקראת הפלסטינים.
מסרים אלו של המומחים במל"ל אינם מתיישבים עם ממשלת ה-61 של נתניהו. התרגום הפוליטי של זה הוא או שראש הממשלה ימצא את עצמו בבעיה עוד שבועיים אם יש לו 61, או שהוא ינסה לדלל את הימין אצלו, והשאלה היא איזו מהמפלגות תעשה את מעשה גנץ ותבוא "להציל את המדינה".
התובעת בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, פאטו בנסודה, הודיעה בתחילת החודש שבית הדין יפתח בחקירת פשעי מלחמה של ישראל בשטחי הגדה המערבית. ההחלטה מגיעה אחרי שבית הדין פסק לפני כחודש שניתן לחקור פשעים באזור זה. בהודעה שהתפרסמה באתר בית הדין, ציינה התובעת שהחקירה תעסוק בפשעים שהתבצעו לכאורה בגדה המערבית, ברצועת עזה ובמזרח ירושלים מ-13 ביוני 2014.
"להחלטה לפתוח בחקירה קדמה עבודת הכנה מדוקדקת שנמשכה קרוב ל-5 שנים", כתבה התובעת. היא חתמה את ההודעה בציפייה לקבל את שיתוף הפעולה המרבי של הצדדים המעורבים. "מקבלים בברכה את האפשרות לעבוד עם ממשלת ישראל ועם הרשות הפלסטינית", כתבה בנסודה. "אנו מקווים להשיג מידה מסוימת של אחריות וצדק למען קורבנות הפשעים המעוגנים באמנת רומא".
נתניהו תקף את ההחלטה בחריפות, ואמר כי "ישראל נמצאת היום תחת התקפה. זוהי תמצית האנטישמיות ותמצית הצביעות". הוא כינה את בית הדין "מוטה", והוסיף כי "בית הדין החליט שדווקא חיילינו הגיבורים והמוסריים, שנלחמים נגד הטרוריסטים האכזריים ביותר עלי אדמות, הם פושעי מלחמה".