"מי שמעורב בכתבי אישום לא יכול לעסוק בנושאים המשפטיים": שר הביטחון בני גנץ, שמכהן מהיום (שני) גם כשר המשפטים בעקבות התפטרות אבי ניסנקורן מתפקידו, קיים סדרת פגישות ראשונה במשרד המשפטים. הוא נועד בין היתר עם היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט. עם כניסתו למשרד, במהלך שיחת פתיחה שערך, הבהיר למה הוא לא מתכוון לתת יד בשום אופן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אחת מהסיבות המרכזיות שהובלתי להקמת ממשלת האחדות הייתה היכולת להתמודד עם משבר הקורונה על כל המשמעויות הבריאותיות, הכלכליות והחברתיות שלו, ולעשות את זה תוך שמירה על הדמוקרטיה ומערכת המשפט בישראל, כמערכת אולי בין החשובות שקובעת את החוסן הדמוקרטי של מדינת ישראל", אמר גנץ, "רצינו לשמור על השומרים ולכן היה לי כל כך חשוב להחזיק במשרד הזה במהלך החודשים שחלפו". 

עוד הוסיף: "צר לי שאבי ניסנקורן נאלץ לסיים את תפקידו, אני חושב שנעשתה כאן עבודה טובה לאורך התקופה האחרונה ובתוכה טיפול בנושאים מרכזיים כגון זכויות הקהילה הגאה, רפורמה בנהלי האכיפה של חוק קמיניץ, תפקוד המחלקה לחקירת שוטרים, מינויי שופטים שלא נדונו זמן רב, ובסך הכול נעשו כאן דברים טובים וחשובים". 

שר המשפטים אבי ניסנקורן (צילום: אלעד מלכה)
נאלץ לעזוב את התפקיד אחרי החבירה לחולדאי. ניסנקורן | צילום: אלעד מלכה


גנץ הבהיר בדבריו שלא יסכים שאף אחד יפגע במערכת המשפט - ולמעשה תקף בכך את נתניהו: "בטח לא אוכל להסכים שמי שמעורב בכתבי אישום ונאשם בפלילים – יעסוק בנושאים המשפטיים, והוא חייב להשאיר עצמו מחוץ לעניינים אלו. כולם שווים בפני החוק. לא אתן לנאשם בפלילים לגעת במערכת המשפט, לא אתן למטאפורות של D-9 על בתי המשפט לקבל מקום. תפקידנו הוא להמשיך ולשמור על מערכת המשפט ושלטון החוק בישראל". 

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אמר לגנץ: "אומנם, בנסיבות העניין, לא נערך טקס רשמי של כניסה לתפקיד, אבל זו בהחלט הזדמנות לברך אותך בני, על כך שאתה איתנו כאן. אתה מגיע למשרד שנמצא בלב העשייה הממשלתית בכל תחום שאתה יכול להעלות על הדעת - במאבק בנגיף הקורונה, בביטחון, בכלכלה, בקידום זכויות אדם, בהגנה על אוכלוסיות מוחלשות, בשמירה על מנהל תקין וטוהר המידות".