מתקרבים לבחירות: השאלה הגדולה היא האם יכולים להיות איחודים במרכז-שמאל? התשובה לכך היא שאבן הפינה היא מפלגת הישראלים של רון חולדאי. במפלגה יש שם דאגה גוברת ממה שמתרחש. הם החלו עם 8 מנדטים בסקרים וקיוו להגיע לדו ספרתי. כרגע על פי הסקרים הם על סף אחוז החסימה ומפלגתו של רון חולדאי נמצאת בצומת דרכים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מצד אחד חולדאי ומפלגתו היו רוצים את האיחוד הגדול שיעזרו להם להתמודד להנהגת הגוש, אבל זה לא אפשרי ונותרה רק האופציה ללכת ליאיר לפיד ויש עתיד. אך כדי לא ללכת בידיים ריקות הם היו רוצים להתאחד עם העבודה או עם שלח או עם משה יעלון.
העניין הוא כזה, ממה ששומעים מסביבת לפיד - אין לו התלהבות מיוחדת לחבור לחולדאי או לכל מישהו אחר. מדוע? בסקרים האחרונים לפיד סוגר על גדעון סער ואף משתווה עליו. לפיד מאמין כי יש לו בייס ואיתו הוא יכול לעבור אותו. מהרגע שיעבור את סער הוא מאמין שיוכל לקחת את המנדטים למפלגות האחרות, מבלי "לשלם" להם במשא ומתן. לכן אם מישהו מצפה לחיבור נורא גדול – כמו בפעם הקודמת עם כחול לבן – ממש לא בטוח שזה המקרה הפעם.
מהצד השני נתניהו אמנם נוגע ב-61, אך זה לא 61 של פעם. אלו 61 שהוא יצטרך להיות תלוי בבנט. הסקרים במגמת עלייה מתמדת עבור הליכוד, והתחזית היא שהמרכז-שמאל עשוי לאבד מנדטים, ומבחינת נתניהו זו תחזית אופטימית. אלא שגם אם הוא ישיג 63 מנדטים עם בנט, הוא ימצא את עצמו נטול לסחיטה ללא בושה על ידי בנט, שיגיד שהוא רוצה או רוטציה או בחירות חדשות. העניין הוא שבנט עדיין שחקן שאפשר לעצור.
תופעה נוספת שיש לשים אליה לב מהסקרים האחרונים – אם גוש החרדים, נתניהו, סמוטריץ והרשימה המשותפת, שאיננה שותפה לאף קואליציה, מגיעים ל-61 מנדטים, לא תהיה אפשרות אחרת. כלומר במצב כזה האפשרות היחידה של בנט תהיה ללכת עם נתניהו, דבר שיחליש את כושר המיקוח שלו. השבועיים הקרובים יעמדו בסימן של נתניהו מנסה להיכנס ולקחת מנדטים מנפתלי בנט. השאלה הגדולה היא – האם בנט אחרי שישב באופוזיציה מסוגל לעמוד מול זה.