ועדת חוקה ומשפט התכנסה הבוקר (רביעי) במטרה לדון על הגבלות הסגר, ובמרכזן הארכת ההכרזה על מצב החירום בישראל. הרוחות התלהטו לאחר דבריה של ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר אלרעי פרייס, שהסבירה מדוע הארכת מצב החירום נדרשת  - אז החלו חברי הכנסת לתקוף את פרייס וקראו לה "פופוליסטית". בהמשך, אישרה הוועדה את ביטול חובת הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל - שיוכלו להיבדק בשדה התעופה וללכת לבידוד ביתי במקום בידוד במלון. לפני יומיים התקיים דיון נוסף בוועדה, שנגרר לצרחות והכפשות - בסופו אישרה ברוב דחוק את הצעת הסגר של הממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במהלך הדיון הסבירה ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס מדוע הארכת מצב החירום הינה הכרחית: "אני חושבת שיש חוסר הבנה של המצב בישראל. כדי שתהיה לנו אפשרות לתו סגול למניעת התקהלויות זה דבר שמחייב מצב חירום". פרייס הוסיפה: "אני חייבת לומר שקשה לי עם ההתקפות שמייחסות לנו כל מיני מניפולציות. אנחנו מראים נתונים באופן שקוף - וברור שאף אחד לא זורק חכות".

"האמירה על מצב התמותה בישראל שהיא הטובה בעולם זה מעט משעשע", אמרה אלרעי פרייס. "אנשים כמו פרופ' לוין אמרו שלא צריך סגר ולא בכפייה - זה היה פופוליסטי, וכשאפשרנו הקלות זה הגיע למצב שישראל הייתה שיאנית בתמותה". דבריה של אלרעי פרייס התקבלו בסערה בקרב חברי המליאה, שהחלו לצעוק לעברה כינויים כמו "פופוליסטית"‎.
 
עוד אמרה אלרעי פרייס כי מספר החולים קשה ממשיך לעלות, לצד העלייה בתמותה בישראל, שעלתה השנה ב-17%. "אני מקווה שנגיע למצב טוב יותר עם החיסונים", אמרה פרייס, אך סייגה: "ב-60 יום לא נגיע לשתי מנות של כל האוכלוסייה בסיכון". ד"ר אלרעי פרייס הוסיפה, כי העובדה שיש ילדים שעדיין לא יכולים להתחסן, בנוסף לחלק בציבור שמסרב להתחסן - מהווה בעיה.  
 
לאחר הדיון על הארכת מצב החירום, אישרה ועדת החוקה בראשות ח"כ יעקב את ביטול הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל. מעתה, ניתן יהיה להיבדק בשדה התעופה וללכת לבידוד ביתי במקום בידוד במלון. עוד הוחלט בוועדה כי גם השוהים כעת במלוניות ישוחררו לביתם בכפוף לביצוע בדיקה, והנוהל יכנס לתוקף באופן מיידי.

 

ביום שני התקיים דיון סוער בוועדת חוקה ומשפט, בו אישרה הוועדה את הצעת הסגר של הממשלה - לאחר שהקואליציה הצליחה להשיג רוב על חודו של קול. מה שבימי שגרה אמור להיות דיון טכני שבו לקואליציה קיים רוב מוצק, הפך בימי המשבר הפוליטי והתפרקות הממשלה לדרמה של ממש. ההצבעה שהייתה אמורה להתקיים ב-11:30 נדחתה, לאחר שהקואליציה לא הצליחה להשיג את הרוב הדרוש.