שיחה ראשונה מאז ההסכם ההיסטורי: כחודש מאז נחתם הסכם השלום עם איחוד האמירויות ובחרין בוושינגטון, ראש הממשלה נתניהו שוחח בטלפון במהלך סוף השבוע עם יורש העצר של איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד. כך הודיע היום (שני) בנימין נתניהו, שעות לפני ישיבת הפתיחה של מושב החורף של הכנסת. בתוך כך, הודיע מקור המעורה בפרטים כי משלחת מאיחוד האמירויות צפויה להגיע לישראל ב-20 באוקטובר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נתניהו הודיע ליורש העצר מהאמירויות על כוונתה של ממשלת ישראל לאמץ באופן רשמי את הסכם השלום ושהליך האישור יחל כבר השבוע. ראש הממשלה ציין כי לאור התמיכה הנרחבת לה זוכה ההסכם בישראל, הוא סבור כי ההסכם יאושר על ידי הכנסת ללא דיחוי. השניים סיכמו להיפגש בקרוב במהלך השיחה ביניהם.
עוד אמר נתניהו לבן זאיד כי ישראל מצפה לקבל את פניה של משלחת איחוד האמירויות הצפויה להגיע לישראל, בהמשך לביקור המשלחת הישראלית בחודש אוגוסט באבו דאבי, בראשות היועץ לביטחון לאומי מאיר בן שבת.
שני המנהיגים דנו בתקווה הגדולה לשיתוף פעולה בין ישראל לאיחוד האמירויות, שיחזק את שתי המדינות, וכן דנו גם בשיתוף פעולה למיגור מגפת הקורונה שמשפיעה על מדינות רבות ברחבי העולם. נתניהו ובן זאיד קראו להמשיך ביצור השלום במזרח התיכון שיתרום ליציבות, ביטחון ושגשוג של כל עמי האזור. בנוסף השניים הביעו את הערכתם לנשיא טראמפ ולארה"ב על תמיכתם החיונית במאמץ זה.
הממשלה אישרה את הסכם השלום, הוא יובא השבוע להצבעה בכנסת
"בסוף השבוע שוחחתי עם ידידי, נסיך הכתר של איחוד האמירויות, השייח׳ מוחמד בן זאיד", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "הזמנתי אותו לביקור בישראל, הוא הזמין אותי לביקור באבו דאבי. אבל עוד קודם לכן אנחנו נראה כאן משלחת מאיחוד האמירויות, ותצא משלחת נוספת שלנו לשם. אני מבטיח לכם שנקבל את המשלחת מאיחוד האמירויות באותו חום ובאותה התרגשות גדולה, כפי שהתקבלה המשלחת הישראלית באבו דאבי".
"אנחנו דיברנו על שיתופי הפעולה שאנחנו מקדמים - בהשקעות, בתיירות, באנרגיה, בטכנולוגיה ובתחומים נוספים. אנחנו גם נשתף פעולה וכבר אנחנו משתפים פעולה במאבק נגד מגפת הקורונה. זה כבר קורה, זה יקרה בהיקף הרבה יותר גדול. זה מאוד יסייע לנו לצלוח את המגפה", הוסיף.
"אמרתי לנסיך הכתר בן זאיד, שאנחנו נאשר השבוע את הסכם השלום ההיסטורי, בממשלה ואחר כך בכנסת. ההסכמים הללו מבטאים את השינוי הדרמטי שחוללנו במעמדה של ישראל באזור. מדינות ערב רוצות לעשות איתנו שלום, כי הן רואות איך הפכנו את ישראל למעצמה. הן רואות גם איך אנחנו עומדים מול אירן, לפעמים לבד, מול כל העולם. הן מבינות שאנחנו יכולים לסייע להן בהרבה מאוד תחומים. הם רואים שישראל לא רק שאינה נטל ואינה אויב - היא בעלת ברית חיונית בכל זמן, בייחוד בעת הזאת. אין לי ספק שבקרוב נראה הסכמים עם מדינות ערביות ומוסלמיות נוספות".