שבועות אחרונים או פריצת דרך? היום או מחר יו"ר כחול לבן בני גנץ יודיע על החלטתו הסופית – האם להצביע בעד החוק לפיזור הכנסת או להתנגד לו ולתת לקואליציה ניסיון נוסף. מחר בבוקר תתכנס מליאת הכנסת להצביע על ההצעה שיזמה יש עתיד-תלם, וגם על חוקי השוויון שהגישה כחול לבן בניגוד לעמדת הקואליציה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אם תאושר ההצעה, היא תעבור לוועדת הכנסת בראשותו של ח"כ איתן גינזבורג (יו"ר סיעת כחול לבן). מפלגתו של גנץ שולטת בוועדה, והיא יכולה להחליט שהיא מביאה את ההצעה לקריאה ראשונה ואז גם לשנייה ושלישית בשבוע הבא - בשני או ברביעי. היא יכולה גם להחליט להביא באותו יום, אבל מדובר בתרחיש לא סביר בשל לוח הזמנים הצפוף וגם בשל הרצון לתת לנתניהו עוד זמן.
המטרה של כחול לבן היא פתח למשא ומתן עם נתניהו. ההערכה היא שהיא תמתין לפחות עד יום שני כדי להשלים את הליך החקיקה. מהרגע שהחוק עובר בקריאה שלישית - הפור נפל ושלושה חודשים לאחר מכן יתקיימו בחירות. אם לא יהיו הבנות בין כחול לבן לליכוד, מסתמן שמפלגתו של גנץ תמשיך בקידום החוק.
ניסיונות נואשים: המגעים בין הליכוד לכחול לבן
יש לציין שלמרות הרטוריקה החריפה של שתי המפלגות הגדולות, כל העת נמשכים הניסיונות והשיחות בין הצדדים מאחורי הקלעים. על אף שאין משא ומתן רשמי, יש מגעים והעברת מסרים. בשני הצדדים טוענים שאין בשלב הזה הצעה שמגשרת על הפערים. גנץ מוכן להתפשר ולדחות את העברת התקציב כל עוד מובטחת לו הרוטציה, ואילו נתניהו לא מוכן להעביר את התקציב בלי שיובטח לו שיוכל לשבור את ההסכם בהמשך. למרות המחלוקות, דחייה של שבוע או שבועיים בקידום החוק הוא תרחיש סביר.
מהרגע שתקציב 2021 עובר, נשללת מנתניהו נקודות יציאה לבחירות עתידיות. במידה והממשלה נופלת אחרי זה, גנץ הוא ראש ממשלת המעבר. תרחיש נוסף הוא שהצדדים יסכימו על פיזור אוטומטי של הכנסת ב-23.12 – התאריך החוקי האחרון להעברת תקציב המדינה. הסכם כולל שיבטיח את המשך קיומה של הממשלה הוא תרחיש לא סביר, והסיכוי שהקואליציה לא תסיים את ימיה גדול מאוד.