ניסיונות הפשרה בין הליכוד וכחול לבן העלו עד כה חרס פעם אחר פעם - וההליכה לבחירות נראית בלתי נמנעת. כבר לפני שבועיים פרסמנו כי נתניהו הציע לגנץ שהרוטציה תוארך ל-4 שנים, שנתיים לכל אחד. גנץ סירב להצעה בכל תוקף והשיב דרך שליחים: "לא יזוז יום ברוטציה". לחילופין, הסכים ראש הממשלה החליפי להארכת כהונתם כל אחד ב-9 חודשים, רק לאחר כניסתו של גנץ לתפקיד בתאריך המקורי שנקבע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הירידה של כחול לבן בסקרים, שמקבלת בסקר שפרסמנו אתמול 6 מנדטים בלבד, מובילה למחשבות של בכירי כחול לבן שאומרים בדיונים סגורים כי אם תהיינה בחירות – אשכנזי לא יתמודד. אשכנזי שקל פרישה כזו עוד לפני שסער הודיע על ריצתו ובימים שבהם כחול לבן קיבלה יותר מנדטים בסקרים. בסביבתו של אשכנזי מכחישים בתוקף את הפרטים ומתעקשים שאין לו שום מחשבות על פרישה מהחיים הפוליטיים.
הנקמה של הליכוד בסער ושאשא ביטון
בליכוד ינסו להכניס ברגע האחרון הסתייגויות לחוקי מימון מפלגות לקראת מערכת הבחירות הקרובה. מדובר ב-2 הסתייגויות – הראשונה מכוונת לשאשא ביטון ומטרתה לגרום לכך שמפלגות עם חובות לא יוכלו פשוט לנטוש את מפלגתם הקודמת, במקרה של שאשא ביטון מדובר במפלגת כולנו עם חוב של 3 מיליון וחצי שקלים.
בליכוד יטענו מצידם שההסתייגות אינה פרסונלית, ובנוסף למקרה של שאשא ביטון ישנן מפלגות נוספות כמו מפלגת העבודה, הבית היהודי, מפלגתו של יאיר גולן ועוד. בייעוץ המשפטי של הכנסת מסתייגים וטוענים שהתערבות במימון של מתחרים היא בעייתית. אם בליכוד יצליחו לשכנע שאותה הסתייגות אינה פרסונלית – יש לכך היתכנות לעבור.
תיקון נוסף מתייחס להאוזר והנדל ונועד לשנות את התחשיב של מימון המפלגות, כך שהם יצטרכו לחשב את הסיעה החדשה - כמו זו של סער - כסיעה קיימת לפי מספר חברי הכנסת שלה. חישוב לפי 2 חברי כנסת בסך הכול יחתוך בערך בחצי את מימון המפלגות שיקבל סער אחרי שהוא ייבחר. גם במקרה הזה צפויה להיות בעיה משפטית דומה. הפעולות האלה מעידות עד כמה נחושים בליכוד להקשות על סער ושאשא ביטון בדרכם החדשה.