למרות עמדת נתניהו, מינוי פרקליט המדינה מתקדם: על רקע המתיחות בין הליכוד לכחול לבן, הודיע היום (ראשון) נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, כי הוא חוזר בו מעמדתו - ואישר להקים ועדת איתור לתפקיד פרקליט המדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הנציב טען בעבר כי השתתפות של מ"מ מנכ"ל משרד המשפטים בוועדה עלולה לפגוע במרקם יחסי העבודה במשרד, אך במכתב ששיגר אתמול הבהיר כי: "אישורי ניתן בזה לפרסום השלבים הראשוניים של הליך האיתור". המהלך: בהמשך לעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.
המכתב ששוגר ליועמ"ש נשלח בעקבות מכתב בו פירט מנדלבליט כי אין לנציב שירות המדינה את האפשרות למנוע הקמת ועדת איתור. במכתבו של היועמ"ש, שעומד בראש ועדת האיתור, נכתב כי הוא סבור שאין בסיס משפטי לטענה שהעלה בשבוע שעבר נציב שירות המדינה, וכי ממלאת מקום מנכ"ל משרד המשפטים, סיגל יעקובי, יכולה להיות חברה בוועדה.
"קראתי בעיון את מכתבו של שר המשפטים ואת מכתבך שבסמך", כתב הנציב במכתב ששיגר אמש ליועמ"ש. "אין ספק ביחס לחשיבות הרבה שאני רואה לאיוש תפקידים משמעותיים בשירות המדינה. לכן, מבלי להתעלם מהקושי האמור לעיל, מתוך חובתי להבטיח את הפעולה התקינה של המערכות השלטוניות, החלטתי לאשר בשלב זה את פרסום המשרה ובחינת עמידת מועמדים בתנאי הכשירות לתפקיד".
"כאמור, אישורי ניתן בזה לפרסום ולשלבים הראשוניים של הליך האיתור", המשיך נציב שירות המדינה במכתבו. "בתום שלבים אלו ובהתאם לנסיבות ולמצב המשפטי, אם לא יימצא פתרון לסוגיית המנכ"ל הקבוע של משרד המשפטים, אחריג את ועדת האיתור למשרת פרקליט המדינה מן המדיניות השוללת טיפול של ממלא מקום מנכ"ל משרד ממשלתי, במינוי משרות בכירות במשרדו להוציא מקרים חריגים, ואאפשר השתתפותה של ממלאת מקום המנכ"ל עו"ד סיגל יעקבי בוועדת האיתור".
אני מברך על החלטת נציב שירות המדינה להתניע את הליכי האיתור למינוי פרקליט המדינה. זו ההחלטה הנכונה והמתבקשת לטובת אזרחי ישראל ולתפקודה התקין של מערכת אכיפת החוק.
— אבי ניסנקורן (@AviNissenkorn) October 18, 2020
אני בטוח שוועדת האיתור תעבוד באופן מקצועי ונטול פניות, ותמליץ על האדם הראוי ביותר לתפקיד.
הבטחנו וקיימנו.
— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe) October 18, 2020
השלב הבא: להתחיל בהליך מינוי מפכ״ל. https://t.co/bUVUS13eSM
נציב שירות המדינה ביקש להבהיר בסוף מכתבו כי "האישור האמור יינתן בשל הנסיבות החריגות והמצב המיוחד וחסר התקדים, בשים לב למאפייני המשרה ולחשיבותה, ובהתאם לחוות דעתך החייבת שאין למנוע הקמת הוועדה".
בתגובה על המכתב, פרסם שר המשפטים אבי ניסנקורן מכחול לבן בחשבון הטוויטר שלו, כי הוא מברך על ההחלטה והוסיף: "זו ההחלטה הנכונה והמתבקשת לטובת אזרחי ישראל ולתפקודה התקין של מערכת אכיפת החוק". גם יו"ר כחול לבן, ראש הממשלה החליפי בני גנץ בירך וכתב: "הבטחנו וקיימנו. השלב הבא: להתחיל בהליך מינוי מפכ"ל".