התפנית של בנט: רק לפני שבועיים תמכה מפלגת ימינה בהצעת אי האמון של יש עתיד-תל"ם, שבמסגרתה הוצע שיו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד יעמוד בראשות ממשלה חלופית. המהלך ספג ביקורת חריפה, והיום (שני) חברי ימינה נעדרו מהצבעת אי האמון הנוספת שהציעה את לפיד כמועמד לראשות הממשלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הצעת אי האמון שקראה למנות את לפיד נפלה: 47 ח"כים הצביעו נגד, 34 בעד. גם בהצעה שימינה הגישה, ובה הוצג בנט כמועמד לראשות הממשלה, לא השתתפו חברי הכנסת ממפלגתו: רק 23 תמכו, בהם לפיד וחברי כנסת ממפלגתו, ו-49 הצביעו נגד. לאחרונה ימינה הודיעה שתמשיך "כמובן" להצביע אי אמון, אלא שהלחץ מימין ככל הנראה עשה את שלו.
בסוף השבוע האחרון, מפלגתו של בנט בחרה להבהיר כי לא תהיה שותפה ליוזמה להעמיד את ח"כ משה (בוגי) יעלון בראשות ממשלה חלופית בתמיכת הרשימה המשותפת - יוזמה שחשפה רינה מצליח ב'אולפן שישי': "לא נהיה שותפים לפוטש בתמיכת יזבק או לתרגילים פוליטיים אפלים. לא מחליפים טריפה בנבלה".
באותה הודעה הצהירה המפלגה על ריצתו של בנט להנהגת המדינה: יש ללכת לבחירות ולהחליף את ממשלה נתניהו-גנץ הכושלת בממשלה חדשה, רחבה ונמרצת בראשות נפתלי בנט שתטפל בקורונה, בכלכלה ובאיחוי השסעים בעם".
ב-12 באוקטובר, לפני שבועיים בדיוק, ימינה תמכה במועמדות לפיד באמצעות אי האמון. בליכוד האשימו אז: "חתרן נשאר חתרן. בנט החליט הערב לפרוש סופית מגוש הימין ולהמליץ על יאיר לפיד שאמר כי בכוונתו לעקור 100,000 מתיישבים מיהודה ושומרון, לתפקיד ראש הממשלה. מי שפירק את ממשלת הימין בשביל ברית האחים ימליץ על השמאל בשביל ג'וב".
בימינה הסבירו אז: "מתחילת הקדנציה הצבענו תמיד בעד כל הצעת אי-אמון בממשלת הכישלון הזו, ובלבד שזה הוגש על ידי מפלגה ציונית, ואנחנו נמשיך בזה כמובן. אין היום כל שינוי. כמו כל הצעות האי אמון, זהו ארוע סמלי בלבד שמבהיר שאין לנו אמון בממשלה. כל טירון יודע שלא היה סיכוי להכתיר את לפיד לראש ממשלה. מציעים לחברי הכנסת בליכוד לטפל במיגור הקורונה והשבת הפרנסה ולא בעוד ספינים סוג ג'".