תגובות ראשונות מסביבתה של קרן טרנר, מנכ"לית משרד האוצר שהתפטרה אתמול (ראשון) מתפקידה, פורסמו במהדורה המרכזית. מקורביה של טרנר מציגים סביבת עבודה בלתי אפשרית, שלא הותירה לה ברירה אלא להודיע ביום חמישי האחרון לשר האוצר ישראל כ"ץ כי החליטה לנטוש את התפקיד. "אין בסיס מקצועי, אין עבודת מטה מסודרת, הדיונים לא מעמיקים", אמרו מקורביה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

טרנר הייתה מינוי אישי של שר האוצר כ"ץ ולכן בניגוד להתפטרותו של ראש אגף תקציבים באוצר, שאול מרידור - לא ניתן להגיד כי עמדו מאחורי המהלך מניעים פוליטיים. התפטרותה של מי שנשאה במשרת אמון מטעמו של כ"ץ לאחר התפטרותם של שניים מבכירי האוצר מסמנת את התפרקותה הטוטאלית של צמרת המשרד בעיצומו של סגר ובעיצומו של משבר כלכלי חריף.

מקורביה של טרנר שיקפו הערב תמונה של מציאות חריגה במשרד האוצר. "ההחלטות במשרד האוצר מתקבלות באופן עקום", מסרו לחדשות 12. "אין בסיס מקצועי, אין עבודת מטה מסודרת, הדיונים לא מעמיקים. יש רק החלטות שמגיעות מלמעלה, מלשכת ראש הממשלה". 

עוד הם הוסיפו: "זו לא רק אשמתו של שר האוצר כ"ץ אלא במידה רבה סיטואציה שהוא נקלע אליה. הוא עובד בסביבה בלתי אפשרית. לדוגמה ההחלטה על הסגר: כשפקידי האוצר מנסים להציג נתונים - אומרים להם שאי אפשר ואז אחרי שהם מתעקשים, הם מציגים וקוטעים אותם באמצע. עוברות שעות של דיונים מבלי שמתייחסים ברצינות לעמדת האוצר. לא הקשיבו לאוצר על איך להימנע מסגר, איך ייראה הסגר ואיך הכי נכון לצאת ממנו".

 

מהדברים האלה ניתן להבין שלא רק פקידי האוצר נמצאים במצוקה אלא גם שר האוצר עצמו בעבודה מול גורמים אחרים. דעתו לא מתקבלת בדיונים, וזה גם יכול להסביר את העימות שהיה לו בשבוע שעבר עם ראש הממשלה בדיונים פנימיים במשרד האוצר.

בתגובה הרשמית של קרן טרנר מהיום לא היו איזכורים לטענות שהועלו הערב. "אני מודה לשר כ"ץ על שנים ארוכות של עבודה משותפת למען רווחת אזרחי ישראל במשרדי התחבורה והאוצר", אמרה. "אני משוכנעת שיחד עם אנשי המקצוע המסורים במשרד, הוא ינהיג תוכנית כלכלית רחבה לטיפול במשבר הכלכלי עקב התפרצות נגיף הקורונה. אני רוצה להודות לשר כ"ץ על האמון ועל הזכות הגדולה לעבוד איתו לאורך הדרך בתפקידים השונים, ולשרת את אזרחי המדינה במשך שנים ארוכות של עשייה במגזר הציבורי".