אחרי שאתמול פורסם שנציב שירות המדינה אמר שקיימים "קשיים" בהקמת ועדת האיתור לתפקיד פרקליט המדינה - היועמ"ש שיגר היום (רביעי) מכתב לנציב פרופ' דניאל הרשקוביץ, ובוא הוא מסביר כי אין לו אפשרות למנוע את הקמת ועדת האיתור. בנוסף, הוא קרא להתחיל בהקמת ועדת איתור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במכתבו של היועמ"ש, שעומד בראש ועדת האיתור, הוא סבור שאין בסיס משפטי לטענה שהעלה אתמול נציב שירות המדינה וכי ממלאת מקום מנכ"ל משרד המשפטים, סיגל יעקובי, יכולה להיות חברה בוועדה.
תחילה כתב מנדלבליט בחוות דעתו: "החששות אותם העלה נציב שירות המדינה במכתבו בקשר להקמת ועדת האיתור, והקשיים שמתעוררים במצב החריג שנוצר בו הממשלה נמנעת מלמנות מנכ"ל קבוע למשרד המשפטים, אינם מתקרבים כדי הקושי המהותי הגלום בכך שמשרת פרקליט המדינה תמשיך שלא להיות מאוישת למשך זמן בלתי ידוע".
"לפי עמדתי, המפורטת במכתב, אין כל מניעה כי ממלאת מקום מנכ"ל משרד המשפטים, עו"ד סיגל יעקבי, תשמש חברה בוועדת האיתור למשרת פרקליט המדינה", המשיך היועמ"ש. "אין מקום ואין אפשרות כי נציבות שירות המדינה תמנע את הקמת הוועדה, מקום בו התמלאו התנאים הפורמליים לכך, וקיימת חשיבות ציבורית רבה לכך שהוועדה תוקם בהקדם לשם מינויו של תפקיד מרכזי וחשוב זה במערכת אכיפת החוק במדינת ישראל".
לסיום: "אני סמוך ובטוח, כי נציב שירות המדינה יסייע לקדם את מינוי הוועדה לבחירת פרקליט המדינה מתוקף אחריותו המשותפת למינוי הכה חשוב לשלטון החוק במדינת ישראל, וזאת בחלוף כעשרה חודשים בהם לא מכהן בתפקיד פרקליט מדינה קבוע".
פנייתו של נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, לשר המשפטים אבי ניסנקורן אתמול היה הגורם שהביא לסערה התורנית ולכיפופי הידיים הנוספים בתוך הממשלה. הרשקוביץ הזהיר כי השתתפות ממלא מקום בהליכי הבחירה "עלולה אף לפגוע במרקם יחסי העבודה, ליצור מחנאות ופילוג ולפגוע בעבודה השוטפת וביכולת המשרד לעמוד במשימותיו". את המצב הנוכחי במשרד המשפטים כינה "ייחודי וחסר תקדים" - ודרש מניסנקורן תשובות לפני שיגבש את עמדתו הסופית בנושא.
גורם משפטי בכיר מאוד טען אתמול בערב: "ההחלטה של הרשקוביץ היא תולדה של לחצים פוליטיים. מניעת מינוי מנכ"ל למשרד המשפטים עולה לכדי חשש לניגוד עניינים של נתניהו". הליכוד מסר בתגובה: "זה קשקוש, מונעים את אישור המינוי בגלל ההסכם עם כחול לבן".