יממה לאחר הכרזתו של גדעון סער על עזיבת הליכוד והקמת מפלגה חדשה בראשותו, ותמונת המנדטים שעולה מסקר חדשות 12 משתנה בצורה משמעותית. על פי הסקר, הנפגעים העיקריים מהמהלך הם יו"ר ימינה נפתלי בנט ויו"ר האופוזיציה יאיר לפיד. גם הליכוד נחלשת בעקבות עזיבתו של סער. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי הסקר, אם הבחירות היו נערכות היום - הליכוד היה זוכה ל-26 מנדטים, כשימינה נשארת המפלגה השנייה בגודלה עם 18 מנדטים. למקום השלישי מגיע סער לצדם של הנדל והאוזר ואישים נוספים שזוכים ל-16 מנדטים. יש עתיד-תל"ם המפלגה הרביעית בגודלה עם 15 מנדטים בלבד.

סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12
סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12

הרשימה המשותפת ממשיכה להיחלש בעקבות המאבקים הפנימיים ל-11 מנדטים. ש"ס ויהדות התורה זוכות ל-8 מנדטים כל אחת, אחריהם נמצאים כחול לבן, ישראל ביתנו ומרצ שמקבלות כל אחת 6 מנדטים בלבד. העבודה בראשות עמיר פרץ, הבית היהודי בראשות רפי פרץ ומפלגת גשר לא עוברות את אחוז החסימה.  

סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12

אם אלה יהיו תוצאות הבחירות, מדובר במפץ פוליטי של ממש משום שהיא תאפשר את החלפת השלטון. המשמעות היא שמפלגת ימינה, המפלגה של סער, יש עתיד-תל"ם, כחול לבן וישראל ביתנו יכולות להרכיב קואליציה של 61 מנדטים ללא נתניהו והליכוד.

סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12

הסקר הזה אמור להדאיג מאוד את בני גנץ ולהדאיג לא פחות את נתניהו ועדיין אין מגעים בין השניים לבטל או לפחות לדחות את הבחירות. עמדות המוצא לא השתנו - נתניהו לא מתכוון לתת רוטציה לגנץ, במיוחד על רקע הסקרים, וגנץ מצדו על פחות מעיגון הרוטציה בחקיקה, הוא לא יסכים לשבת תחת נתניהו. האינטרס של שניהם הוא לייבש את סער ובנט בחוץ, אולם כרגע אין ביניהם משא ומתן.

כיצד תשפיע הצטרפותם של איזנקוט ושאשא-ביטון?

במקרה שהרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט וח"כ הכנסת מהליכוד יפעת שאשא-ביטון יחברו לסער במפלגתו החדשה, זאת בנוסף להנדל והאוזר שכבר הודיעו על הצטרפות למפלגתו - המפלגה תזכה ל-22 מנדטים. הליכוד לא נפגע משמעותית מהצטרפות של השניים ונשאר עדיין עם 26 מנדטים.

סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12
גדי איזנקוט (צילום: פלאש 90)
האם יצטרף לפוליטיקה? איזנקוט | צילום: פלאש 90

הנפגעים העיקריים ממהלך שכזה יהיו ימינה ונפתלי בנט שיירדו ל-16 מנדטים ולפיד שצונח עם יש עתיד ל-13 מנדטים בלבד. הרשימה המשותפת נשארת עם 11 מנדטים, ש"ס ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת, מרצ עם 6 מנדטים וכחול לבן וישראל ביתנו מתקרבות לאיזור המסוכן עם 5 מנדטים בלבד. 

יפעת שאשא ביטון (צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90 )
תצטרף לסער? שאשא ביטון | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90

כיצד תשפיע חבירה של סער ובנט? 

במקרה כזה, רשימה אחת של מפלגת ימינה ומפלגתו של גדעון סער זוכה ל-32 מנדטים כשהליכוד נותר עם אותם 26 מנדטים. בפער משמעותי אחריה נמצאת יש עתיד בצירוף רון חולדאי עם 15 מנדטים. ש"ס ויהדות התורה נותרות עם אותם המספרים - 8, כחול לבן ומרצ עולות ל-7 מנדטים, ישראל ביתנו עם 6 מנדטים.

סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12
סקר מנדטים (עיבוד: n12)
סקר מנדטים | עיבוד: n12

המשיבים לסקר נשאלו גם מי ראוי לדעתם לכהן כראש הממשלה. המוביל בראש הוא נתניהו עם 29%, אחריו סער עם 16%, בנט עם 13%, לפיד עם 10% וגנץ, ראש הממשלה החליפי זוכה ל-5% בלבד.

כאשר מתמקדים בפילוח של מצביעי ימין בלבד, נתניהו עולה ל-43% מהמצביעים שחושבים שהוא הראוי ביותר לכהן כראש הממשלה, אחריו סער נשאר עם 16%, בנט עולה ל-21%. לפי מצביעי השמאל, 22% חושבים שלפיד ראוי לכהן כראש הממשלה, גנץ זוכה ל-13%, סער מקבל 18%.

נפתלי בנט (צילום: Yonatan SindelFlash90)
יו"ר ימינה נפתלי בנט | צילום: Yonatan SindelFlash90

מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: 
מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 
9/12/2020
אוכלוסיית המחקר: 
מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 
502
מספר המתבקשים להשתתף:
3,512
טעות הדגימה  המירבית: 
4.4%+
שיטה סטטיסטית: 
הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: 
דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: 
אינטרנטי + טלפוני