זה היה כנראה הגיוס הכי ארוך בתולדות שגרירי ישראל באו"ם. 4 פעמים גלעד ארדן היה מועמד לתפקיד השגריר, אבל הוא סרב. בפעם החמישית הוא קיבל הצעה משודרגת - לייצג את ישראל באו"ם ולהיות גם השגריר בוושינגטון. ארדן, שקרא את המפה הפוליטית שהשתנתה, החליט שהגיע הזמן לקחת פסק זמן בארה"ב. ליווינו אותו לאורך תקופת ההתאקלמות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפני חודש וחצי הם עזבו את הבית, אבל לא בלי התלבטויות. "קשה לעזוב את המשפחה קודם כול, את ההורים שנשארים לבד בארץ", אמרה שלומית, אשתו של ארדן. "מצד שני גלעד הולך לעשות תפקיד מאוד משמעותי". ארדן הוסיף: "זו אכן דילמה משמעותית, וגם הילדים קשה להם לעזוב את החברים. זה גם מפחיד אותם באופן טבעי, וגם אותי".
ארדן טען ששני התפקידים האלה שקיבל על עצמו אינם הגליה פוליטית. "אני חושב ששני התפקידים הללו מצריכים אמון רב ועבודה משותפת עם ראש הממשלה", אמר. "אני צריך להיכנס לנעליים המאוד גדולות של רון דרמר".
נכנס לתפקיד החדש באו"ם: "יש לי תוכניות גדולות"
ליווינו את ארדן גם במקום עבודתו החדש – מליאת האו"ם. השגריר החדש לא הסתיר את התחושות שלו לגבי הארגון שבו הוא הולך לייצג את ישראל. "זה מקום חשוב, הוא היה פעם בעיניי הרבה יותר חשוב", אמר. "ביום שני יחגגו כאן 75 שנה לאו"ם, אם הוא ימשיך בכיוון שהוא הולך אליו, בעוד 75 שנה לא יהיה או"ם לחגוג לו. תמיד חשבתי דברים רעים על הארגון, אבל מאמין שאפשר לשנות ולהשפיע".
ארדן כבר הספיק לקבל את התואר שגריר ישראל בזום. הפעם הראשונה שישב באולם האו"ם היה בפתיחת העצרת הכללית שהתקיימה באופן מקוון, אבל גם זה לא מנע ממנו לעשות את הטריק הידוע ולעזוב את הדיון בזמן שארדואן נאם נגד ישראל.
השגריר החדש אמר שיש לו "תוכניות גדולות" לגבי מועצת הביטחון של האו"ם. "כל כך הרבה דיונים הם על ישראל, אבל היא מעולם לא הייתה חברה במועצת הביטחון", אמר. "אני הולך להציע לראש הממשלה ולשר החוץ בפעם ראשונה לקיים קמפיין משמעותי לשנים הבאות כדי שישראל תיבחר אליו".
ארדן דיבר גם על תפקידו הקודם בארץ, השר לביטחון פנים, וביקר את הפרקליטות: "לצערי הרב זה מצב לא נדיר של חקירות של נבחרי ציבור במדינת ישראל. למשטרה אין חלק בהחלטות, היא מבצעת מה שפרקליט המדינה והיועמ"ש מנחים אותה. יש תחושה שהיד קלה על ההדק, ויש לחץ תקשורתי שאולי משפיע על גורמי החוק".
"השותפות עם ארה"ב היא שותפות של אינטרסים"
כשנשאל איך יתמודד במצב שבו ביידן ייבחר בבחירות בנובמבר, והוא יצטרך לעבוד עם הדמוקרטים שהאמון בין חלקים במפלגתם לישראל נסדק, השיב: "בסוף השותפות בינינו לבין ארצות הברית היא שותפות של אינטרסים, יכולים להיות פערים בעמדות של ממשל מסוים, אבל בסוף גם במפלגה הדמוקרטית המיינסטרים איתנו".
יצוין כי ארדן הוא היה זה שלקח חלק בהחלטה למנוע את כניסתן של חברות הקונגרס האמריקניות לישראל. "אני חושב שמדינות שמסתכלות עלינו באופן הוגן, מבינות שאם מישהו רוצה להגיע כתייר ולפגוע במדינה שהוא נכנס אליה, זה לגיטמי", אמר. "כל מדינה דמוקרטית הייתה נוהגת כך".
בסוף הראיון ארדן התייחס גם לפרשת יעקב אבו אלקיעאן שעלתה לאחרונה לכותרות: "יכול להיות שהמשטרה יכולה לעשות טעויות וטעויות קשות. אני מסתמך על הגורמים המוסמכים. כשמפכ"ל המשטרה מדבר איתך, ושואל אותו האם אתה בטוח שזה פיגוע, והוא אומר לך: 'השר זה לא פיגוע, זה האימא של כל הפיגועים'. מה הציפייה ממני? כשהצטברו הספקות, יכול להיות שהיה מקום למתן את הטונים".