נתניהו ובנט כמעט ראש בראש: בצל העלייה המשמעותית בתחלואה וסגר חגי תשרי, סקר מנדטים מיוחד שערך מכון "מדגם" בראשות מנו גבע ופורסם הערב (שלישי) במהדורה המרכזית מציג תוצאות דרמטיות: הליכוד בראשות בנימין נתניהו צוללת לשפל של כמעט שנתיים עם 26 מנדטים בלבד, ימינה מוסיפה עוד שניים ונפתלי בנט כמעט משתווה לנתניהו במספר המנדטים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לו הבחירות היו נערכות היום, המפלגה המובילה עדיין הייתה הליכוד בראשות נתניהו אולם זו ממשיכה להיחלש וזוכה ל-26 מנדטים בלבד. מיד אחריה ניצבת ימינה, המפלגה השנייה בגודלה, שמזנבת בליכוד עם 23 מנדטים. יש עתיד-תל"ם מתחזקת מעט ועומדת על 18 מנדטים, הרשימה המשותפת יציבה עם 15 מנדטים, וכחול לבן וש"ס עם 9 מנדטים כל אחת. ישראל ביתנו זוכה ל-8 מנדטים, יהדות התורה עומדת על 7 מנדטים ומרצ עם 5 מנדטים בלבד.
על פי תוצאות הסקר, ארבע מפלגות לא עוברות את אחוז החסימה: מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ עם 2.0% מקולות המשיבים, הבית היהודי בראשות רפי פרץ עם 0.8%, גשר בראשות אורלי לוי-אבקסיס עם 0.5% ודרך ארץ בראשות יועז הנדל וצבי האוזר עם 0.1% מקולות המשיבים.
מבחינת תמונת הגושים העולה מהסקר, גוש הימין ניצב על 49 מנדטים, החרדים עם 16, גוש המרכז-שמאל עם 32, הערבים עם 15 וישראל ביתנו עם 8 מנדטים. ההערכה היא שבמספרים האלה, שממשיכים מגמה של חמישה חודשים, נתניהו יהסס מאוד ללכת לבחירות. ייתכן שהוא יחכה עד סוף דצמבר בתקווה שמספר החולים ירד ואיתו מספר המנדטים של בנט.
אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום והמפלגה בראשות רון חולדאי הייתה מתמודדת, הרשימה החדשה הייתה זוכה ל-6 מנדטים - כולם על חשבון המרכז-שמאל. באשר ליתר המפלגות, הליכוד וימינה היו נותרות עם 26 ו-23 מנדטים בהתאמה. יש עתיד הייתה יורדת בשני מנדטים ל-16 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 15, ש"ס עם 9 וישראל ביתנו הייתה יורדת במנדט ל-7 מנדטים. כחול לבן הייתה יורדת בשני מנדטים ל-7 מנדטים, יהדות התורה יציבה עם 7 מנדטים ואילו מרצ הייתה מידרדרת ל-4 מנדטים - אל גבול אחוז החסימה.
כששאלנו האם יש לפרק את הממשלה וללכת לבחירות, 49% מבין הנשאלים - רוב גדול - ענו כי הם תומכים בהליכה לבחירות בהקדם. רק 30% השיבו כי הם תומכים בהמשך קיומה של הממשלה ו-21% ענו שהם לא יודעים. גם מפילוח לפי גושים עולה כי רוב גדול במרכז-שמאל, 58%, ורוב בימין, 45%, תומכים בהליכה לבחירות בהקדם. מנגד, 21% ממצביעי המרכז-שמאל ו-37% ממצביעי הימין תומכים בכך שהממשלה הקיימת תמשיך בכהונתה.
השרה גילה גמליאל הפרה את הנחיות הסגר בכך שנסעה להורי בעלה בטבריה במרחק של 150 ק"מ מביתה וכן שהתה בבית כנסת במקום, אך ראש הממשלה לא מתכוון לפטר אותה. כששאלנו את הציבור אם נתניהו צריך לעשות זאת, רוב מוחץ השיב בחיוב: 53% ענו בטוח שכן, 23% חושב שכן, 14% חושב שלא, 3% בטוח שלא ו-7% השיבו לא יודע. בסך הכול 76% חושבים שנתניהו צריך לפטר את השרה גמליאל, 17% סבורים שלא ו-7% לא יודעים.
במסגרת הסקר בדקנו גם את רמת שביעות הרצון מתפקוד ההנהגה במשבר הקורונה: 31% מגדירים את תפקודו של נתניהו טוב, 65% מגדירים רע והיתר, 4%, לא יודעים. גם לגבי שר הבריאות יולי אדלשטיין, התמונה לא טובה: 30% מגדירים את תפקודו טוב, 52% מגדירים רע ו-18% לא יודעים. דווקא כלפי הפרויקטור רוני גמזו, שחוטף קיתונות של בוז בתוך הממשלה, הציבור הרבה יותר סלחן: 57% מגדירים את תפקודו טוב, 33% מגדירים רע ו-10% לא יודעים.
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 6/10/2020
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 503
מספר המתבקשים להשתתף: 3,492
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני