פרסום ראשון: נתיב הטיסה המתוכנן של מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, שנחת הבוקר (שני) בישראל, שונה. באופן היסטורי, פומפאו יטוס מישראל ישירות לסודן בטיסה רשמית בין המדינות. מזכיר המדינה האמריקני הגיע לאזור בניסיון לקדם את המשא ומתן של ישראל מול מדינות שונות. פומפאו צפוי לבקר בסודן, בעומאן ובאיחוד האמירויות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבוקר נחת מזכיר המדינה האמריקני בישראל. הוא עתיד להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי. את פניו בנמל התעופה בן גוריון קיבל הבוקר סגן ראש המשלחת בשגרירות האמריקנית בירושלים.
בהמשך צפוי פומפאו להגיע לאיחוד האמירויות, במטרה לקדם את המשא ומתן לקראת הסכם נורמליזציה. פומפאו היה אמור לבקר בסודן רק בשבוע הבא: משרד החוץ האמריקני הגדיר את מטרת ביקור פומפאו בסודן – "להביא להעמקת יחסי המדינה עם ישראל".
סודן אישרה לטיסות סדירות מישראל לעבור מעל שטחה
פומפאו משמש כמתווך במשא ומתן בין ישראל לסודן על סוגיית נרמול היחסים הדיפלומטים בין המדינות. בשבוע שעבר, ימים לאחר ההכרזה ההיסטורית על נורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות, סיפק דובר משרד החוץ הסודני התבטאות שהסעירה את האזור.
חיידר בדווי סאדיק, דובר משרד החוץ, סאדיק אמר אתמול בריאיון לרשת "סקיי ניוז" בערבית: "אנו מצפים להסכם שלום עם ישראל על בסיס משותף ועל בסיס האינטרסים של סודן, מבלי להקריב את הערכים שלנו, אין שום סיבה להמשיך את העוינות בין סודן לישראל".
ראש הממשלה נתניהו ושר החוץ אשכנזי בירכו על דבריו של סאדיק, אך כעבור מספר שעות שר החוץ של סודן הכחיש את הודעת הדובר וציין כי הדברים נאמרו בחוסר סמכות. לאחר מכן אותו דובר גם פוטר מתפקידו.
למרות ההכחשה, בישראל המשיכו להבהיר כי הסכם בין ישראל לסודן נמצא על הפרק, לצד הסכמים נוספים עם מדינות אחרות במפרץ הפרסי ובאפריקה.
בחודש מרץ התקדמו היחסים בין ישראל לסודן בצורה היסטורית, כחודש וחצי אחרי הפגישה החשאית של ראש הממשלה נתניהו עם מנהיג סודן עבד אל-פתח אלברהאן. סודן אישרה לחברת התעופה הגדולה באמריקה הלטינית, LATAM, לעבור מעל שטחה בטיסות מישראל דרום אמריקה. מהלך זה קיצר משמעותית את משך הטיסות: משך הטיסה בין ישראל לברזיל קוצר בשעתיים בכל צד.
נתניהו נפגש עם מנהיג סודן בחודש פברואר, באופן חשאי, במסגרת הביקור המדיני באוגנדה. השניים נפגשו באנטבה לאחר שהוזמנו על ידי נשיא אוגנדה, יוורי קגוטה מוסווני. הפגישה ארכה כמעט שעתיים ובין המנהיגים הוסכם להתחיל שיתוף פעולה שיוביל לנורמליזציה ביחסי שתי המדינות.