רוצים להימנע מזה, אבל ייתכן שנטיל סגרים: ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו אמר היום (שלישי) במהלך תדרוך של משרד הבריאות, כי הוא מעוניין להימנע מהטלת סגרים ככל הניתן - אך אם לא תהיה ברירה, הוא ייאלץ להורות על האמצעי הזה בערים שייחשבו "ערים אדומות" - כאלה שהתחלואה בהן גבוהה. לדבריו, ישראל עושה מאמצים עילאיים שלא נעשים במדינות אחרות כדי להימנע מסגר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשו
"מוטרד מהתקהלויות במקומות סגורים"
"אני מצטער, רוני גמזו לא קוסם. לא באתי לחסל את הקורונה ביום-יומיים", אמר במהלך התדרוך. "הקסמים - באמצעות סגרים, אבל אני רוצה להימנע מהסגר ככל שניתן כי אני רואה את המשבר הכלכלי והחברתי". פרופ' גמזו הבהיר כי אם התחלואה במודיעין עילית תמשיך לעלות (עיר בה נרשם מספר גבוה יחסית של מקרים), יכול להיות שנטיל על העיר סגר".
הפרויקטור התייחס באופן ישיר לערים האדומות, שבהן התחלואה גבוהה במיוחד, והזהיר מפני צעדים משמעותיים יותר: "הורדת התחלואה זה לא 'זבנג וגמרנו', זה לא קורה ביום-יומיים. אם המצב ימשיך להחמיר, יכול להיות שנצטרך להטיל סגר בסופו של דבר". גמזו ציין כי "ישראל עושה מאמצים עליאיים שלא נעשים במדינות אחרות כדי להימנע מסגר".
"יש ירידה בכמות הבדיקות, יש עדיין הרבה מאוד אנשים, גם בערים אדומות, שחוששים להיבדק מכל מיני סיבות וזה יוצר אפקט של תחלואה חבויה", הוסיף פרופ' גמזו. "אני מודאג מכך". גמזו התייחס גם לחשיבות שיתוף הפעולה של הציבור ושל בעלי העסקים בשמירה על ההנחיות: "אני יותר מוטרד מהתקהלויות באזורים סגורים, כמו מסעדות שעובדות בצפיפות ומעל הכמות המותרת".
גמזו תיאר את המצב בבתי החולים: "אני לא רוצה לזרוע בהלה בציבור - כי בתי החולים לא מתמוטטים ולא קורסים, על אף המצוקה והקושי". לדבריו, "האתגר העיקרי הוא בחולים הקשים מאוד - אלו שצריכים טיפול נמרץ. שם צריך לשים אצבע על הדופק".
"אין צורך להיבהל כשרואים עלייה במספר החולים"
אמש התייחס פרופ' גמזו לכך שמספרי החולים הקשים בקורונה והמתים מהנגיף עולים בימים האחרונים. במהלך השבוע האחרון מתו 60 חולים, נוספו 66 חולים קשים ו-20 חולים בינוניים. "אל תיבהלו מכך שהמספרים של החולים הקשים פתאום עולים. בתי החולים ערוכים לטפל בעוד מאות חולים קשים כאלו – מבלי להגיע לאותה אי-ספיקה שכל כך מטרידה את כולם".
העלייה במספר החולים הקשים היא תוצאה של העלייה במספר הנדבקים היומיים שנמשכה עד לפני כמה ימים. התקווה במשרד הבריאות ואצל גורמי המקצוע היא שהירידה במספר הנדבקים שניתן לראות כעת - תוביל בעוד כשבועיים לירידה גם במספר החולים הקשים והמונשמים.
אתמול מאז חצות אובחנו 1,085 נדבקים חדשים. 10 חולים נפטרו מאז חצות, והעלו את מניין המתים הכולל ל-612. מספר המונשמים עומד על 112. בימים שבת וראשון חלה ירידה דרמטית במספר הבדיקות היומיות – ובהתאם לכך גם במספר המאובחנים היומי, שעמד בשני הימים על פחות מ-1,000.