האם חברי הכנסת בוועדת הקורונה ישנו או יבטלו חלק מההגבלות על ההתקהלות שהתקבלו בממשלה? נכון לשעות הבוקר (רביעי) עדיין אין ביטול של שום החלטה: אולמות, חדרי כושר, בריכות ציבוריות, ברים – עדיין סגורים. אלא שהערב, צפויה להתכנס ועדת הקורונה בכנסת כדי להמשיך את הדיון על כל אחד מהצווים הללו, כשחברי כנסת רבים בוועדה תוהים על מה שהם מכנים "שרירותיות ההחלטה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עיקר ההתנגדות של חברי הכנסת היא למתווה המסעדות, ונראה שההתנגדות הובילה למתווה פשרה: מסעדה שיש לה יותר ממפלס אחד, תוכל לארח 20 סועדים בהפרדה בכל מפלס ובחוץ - 30 סועדים בכל מפלס. יו"ר ועדת הקורונה, ומשרד המשפטים הגיעו הבוקר לסיכום בנושא.
במקביל, חברי כנסת טוענים כי ההחלטות שהתקבלו בממשלה על בריכות השחייה וחדרי הכושר הן גורפות ולא מוצדקות. "אפשר לדרוש מגבלות, אבל סגירה מוחלטת זה דבר הזוי, במיוחד כשלא הביאו בפנינו נתונים על הדבקה בבריכות ובחדרי כושר. זו גזירה שהטילו על הציבור מבלי לחשוב", אמרו גורמים בוועדה.
על פי החוק שעבר שלשום במליאה, הממשלה יכולה "לעקוף" את הכנסת ולהכניס באופן מיידי הגבלות חדשות לתוקף. אלא שבמסגרת החוק נקבע שגם אחרי שההחלטות נכנסות לתוקף, לוועדת הקורונה יש שבוע ימים להכניס בהן תיקונים במידה ותחפוץ בכך.
שר התרבות והספורט, חילי טרופר, שוחח עם יו"ר ועדת הקורונה ח"כ יפעת שאשא ביטון בנושא חדרי הכושר ובריכות השחייה. "טרם הושגה הסכמה או תאריך לפתיחה מחודשת, אך יש לנו מחויבות למצוא פתרון ולסייע כמה שניתן ואני אעשה כל שביכולתי כדי לקיים זאת", סיפר. "כבר מחר אקיים שולחן עגול עם ראשי האיגוד ובעלי חדרי כושר כדי לשמוע וללמוד את מצוקתם".
יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף את ההחלטות שהתקבלו בממשלה: "אין שום היגיון בהחלטות המתקבלות ואין מסד נתונים המגבה אותן. לא ברור מדוע בריכות שחיה נסגרות אבל מקוואות נותרו פתוחים ואותו הדבר לגבי מכוני כושר לעומת בתי כנסת. לפני שמקבלים החלטות על סגירת עסקים חייבים לבדוק נתוני הדבקה. זהו כאוס מוחלט בתוך ממשלת החרטא".