שעות לאחר שהכנסת אישרה את התיקון לחוק שמגביל את זכות ההפגנה עד למרחק של 1,000 מטרים מהבית ובקבוצות של עד 20 איש, מספר ארגונים הביעו את זעמם על ההחלטה. התנועה לאיכות השלטון הגישה עתירה לבג"ץ במטרה להוציא צו ביניים שיקפיא את ההחלטה ויתיר הפגנה באמצעות רכבים פרטיים וללא התקהלות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
התנועה ביקשה מבית המשפט לקיים בנושא דיון בהול ולהוציא צו ביניים לעיכוב כניסת הסעיף לתוקף. "החוק מרוקן מתוכן את אחת מזכויות היסוד המובהקות במשטר דמוקרטי. מניעים בריאותיים אינם עומדים בבסיס התיקון לחוק", לשון העתירה.
התנועה עוד טוענת כי הגבלת המיקום של ההפגנות למרחק של אלף מטרים ממקום מגוריו של מפגין "כוללת בתוכה את ביטול ההפגנות מול מעון ראש הממשלה הרשמי, ובכך – לביטול המסר של ההפגנה אשר ממוענת במידה רבה לעומד בראשות הממשלה, הנאשם בעבירות מתחום טוהר המידות".
בסיכום העתירה מבקשת התנועה לאיכות השלטון מבג"ץ לבטל את הסעיפים המגבילים את קיומן של הפגנות למרחק המתבסס על מקום המגורים, ובמתכונת של קבוצות המונות עד 20 איש. בנוסף, התנועה מבקשת בעתירה צו המורה לפרסם את הנתונים העדכניים אשר שימשו בסיס לחקיקת התיקון ובנוסף, צו ביניים שיעכב את כניסת התיקון לתוקף.
תנועת "קריים מיניסטר" הגיבה גם היא לאישור התקנות החדשות והסבירה: "נאשם בפלילים לקח את הדמוקרטיה כבת ערובה כדי לדכא את המחאה נגדו. אם הרוב השפוי לא יתעורר, השלב הבא יהיה פיטוריי היועץ המשפטי לממשלה וביטול המשפט. היום חובה לומר - נתניהו מסוכן לישראל. אנחנו קוראים לכל מי שהמדינה יקרה לו להתנגד לטירוף ולקחת חלק במחאה, כל אחד בדרכו וכפי שמצפונו מנחה אותו". תנועת הדגלים השחורים מסרה בתגובה להחלטה: "בושה!".
במהלך הדיונים על החוק, התחוללה סערה מחוץ למשכן הכנסת: עשרות מפגינים "למען הדמוקרטיה" הפגינו נגד החוק והתעמתו עם שוטרים. 3 מפגינים נעצרו בחשד לתקיפה ושוטרת נפצעה. במשטרה טענו שהפקחים הותקפו על ידי חלק מהמפגינים באמצעים שונים ובמקלות.