פרופ' גבי ברבש כ"פרויקטור" הקורונה? מוקדם יותר פרסמנו כי ישנם מגעים מתקדמים למינויו של מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר כמנהל משבר הקורונה, אך כעת מתברר כי מאחורי המינוי המסתמן אין תמימות דעים בצמרת ההנהגה. ראש הממשלה נתניהו תומך, שר הבריאות אדלשטיין מתנגד - וברקע הדברים, ראש המוסד לשעבר דני יתום יצא נגד המהלך המסתמן: "יש ברשימת השמות מועמדים מתאימים יותר".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שר הבריאות יולי אדלשטיין מעדיף למנות לתפקיד "הפרויקטור" את האלוף לשעבר אמיר אבולעפיה, בהנחה שהוא יעשה יותר עבודה בשטח, כמו למשל פגישות עם ראשי המגזר החרדי, המגזר הערבי, במוקדי ההתפרצויות וכו'. אך במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו לוחץ על פרופ' ברבש לקחת על עצמו את התפקיד, מאחר ומדובר באדם עם שם ושיעור קומה של פרופסור, מומחה רפואי - ואחד המנהלים הרפואיים המוערכים בישראל.
יש המעריכים כי אדלשטיין מעדיף למנות לתפקיד אדם שלא "ידרוך לו על האצבעות" ולא יפתח ערוץ ישיר מול נתניהו, מאחורי גבו של שר הבריאות, כפי שלבר סימן טוב היה ערוץ תקשורת עם רה"מ בתקופת ליצמן. מנגד, אחרים מזכירים שלפני כשבוע אדלשטיין נפגש עם ברבש, וטוענים כי ההפך הוא הנכון - וברבש דווקא כן זוכה לתמיכתו של אדלשטיין.
מלשכת שר הבריאות נמסר בתגובה: "בניגוד לפרסומים, שר הבריאות לא מנהל שום מאבק על זהות הפרוייקטור. אנחנו מבינים את הרצון לתבל ידיעות ברכילות עסיסית, רק חבל שהיא פשוט לא נכונה. השר אדלשטיין בוחן את המועמדים המתאימים ביותר לתפקיד". עוד טענו כי גם ברברש וגם האלוף במיל אמיר אבולעפיה ראויים ולא התקבלה החלטה עד כה.
ראש המוסד לשעבר, אלוף במיל' דני יתום, הגיב לפרסום על הבחירה המסתמנת בברבש לתפקיד והזהיר מפני מינוי רופא כפרויקטור הקורונה: "מסתמן מהלך מביך נוסף של ממשלת ישראל - להציב בראש המאבק בקורונה רופא, זו טעות טוטאלית. המשבר חורג הרבה מעבר לבדיקות מעבדה ומיטות אשפוז, הוא נוגע בכל משרדי הממשלה שאת פעילותם צריך לתאם ולעקוב אחרי ביצועיהם, יש ברשימת השמות מועמדים מתאימים יותר. מדוע לא השיבו לאיזנקוט שהביע נכונותו?".
פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב, בירך על המהלך: "מינויו המסתמן של פרופ' גבי ברבש לפרויקטור הקורונה הוא מצוין. מדובר באיש הנכון במקום הנכון! זוהי ההחלטה הטובה ביותר שקיבלה הממשלה בעת הנוכחי של המשבר הזה. אני מכיר את גבי היטב. הוא נחרץ, נחוש, יורד לפרטים, לא מקבל 'אי אפשר', יודע לכבד ולכעוס יחד".
לדברי גמזו, ברבש "לקח את האירוע ברצינות מתחילתו, למד את הפרטים כמו שהוא יודע ללמוד והתמיד בקו אחיד. לכן הוא האיש הנכון לפרויקטור הקורונה. כל הכבוד לפרופ' חזי לוי על זה שהכיר שהוא כמנכ"ל לא יכול לרדת לכל פרט ובאמת לעשות שינוי והוא צריך אנשים בדמותו של גבי. יש לי כבוד גדול לגנרלים - אבל הם לא במטרייה שלנו ויהיה להם קשה למול ציוץ של כל פרופסור". עוד טען: "ישראל יכולה לחסל את הקורונה, לחזק את הכלכלה וכל זה בלי סגר - בניהול נכון ובהסבר לציבור. נוכל להראות לעולם שאפשר לחסל קורונה גם בלי סגר".
אתמול התראיין חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות, ל"פגוש את העיתונות" והתייחס למינוי הפרוייקטור ולדיון על הסמכויות. במהלך הריאיון אמר לוי כי הוא "עדיין לא מרגיש שדורכים לי על הרגליים". לוי התייחס גם לצירוף משה בר סימן טוב, קודמו בתפקיד, לדיונים: "ראש הממשלה מתייעץ עם רבים והוא הביא גם את בר סימן טוב, משה צבר מיומנות רבה מאוד גם אני מתייעץ איתו, אני לא מרגיש שהוא נושף בעורפי".
סימן טוב סירב, האלוף במיל' ויתר
בתקופה האחרונה נעשים מאמצים למנות פרויקטור שינהל את משבר הקורונה. בתחילה הוצע התפקיד לאלוף במיל' רוני נומה ומנכ"ל משרד הבריאות הקודם, משה בר סימן טוב. נומה סירב לתפקיד לאחר שהמאמצים הרבים שלו להבין מה יכלול התפקיד הן מבחינת סמכויות והן מבחינת התנהלות - עלו בתוהו. הסיבה הרשמית לסירובו של בר סימן טוב לתפקיד לא נמסרה אולם אפשר להניח כי הרקע לסירוב היה מסכת הלחצים שהיה נתון לה בעת תפקידו הקודם.
אחרי הסירובים הללו, הוצע התפקיד גם למי שהיה עד לא מזמן ראש אגף התכנון בצה"ל - אלוף במיל' אמיר אבולעפיה. אבולעפיה נחשב לקצין אנונימי יחסית בדרג הבכיר של צה"ל, אך עם זאת מוערך ונאמן מאוד. מכריו מספרים עליו שהוא אופרייטור טוב מאוד, תכונה שהתבטאה באופן יוצא דופן במסגרת תפקידו כראש אגף התכנון. כעת מסתמן כי הוא ופרופ' ברבש הם שני המועמדים המובילים לתפקיד.
עמליה דואק וענבר טויזר השתתפו בהכנת הידיעה.