בצל הביקורת על ההפגנות שהתקיימו בימים האחרונים לאחר תחילת הסגר – התקיים גם אמש (ראשון) אירוע המחאה הקבוע מול מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים. אירוע חריג התרחש כאשר צעיר כבן 22, ניסה על פי החשד לפרוץ מחסום כדי לפגוע במפגינים. בתיעוד שפורסם ב"שיחה מקומית", ניתן לראות את רגעי ההשתלטות של השוטרים על החשוד. המוחים הגיעו לבירה בשיירה ארוכה של מכוניות, להפגנה שנערכה בצל הסגר. המשטרה חילקה את מתחם ההפגנה למתחמי קפסולות. 11 מפגינים נעצרו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
צעיר שזהותו אינה ידועה לפי שעה, הגיע עם רכבו בסמוך למחסום - כשעל פי החשד הוא ניסה לפרוץ אותו על מנת לפגוע במפגינים במהלך אירוע המחאה הגדול. לא היו נפגעים באירוע, והנהג נעצר על ידי המשטרה. החשוד במעשה נמנע מלשתף פעולה בחקירתו, אך החשש הוא שמטרתו הייתה לפגוע במפגינים. מהסרטונים שתיעדו את האירוע ניתן להבין שהנהג בלם תחילה את מכוניתו - ואז השוטרים הגיעו אליו, הוציאו אותו בכוח מהרכב ועצרו אותו.
מפגינים שהגיעו אמש במהלך הערב לירושלים סימנו באמצעות גיר בכיכר פריז מקומות עמידה במרחק של 2 מטרים אחד מהשני. שיירה ארוכה של מכוניות יצאה לכיוון מוקד המחאה בירושלים, מול מעונו של ראש הממשלה. חלק מהמפגינים התעכבו בדרכם לבירה - זאת בשל הבדיקות במחסומים.
המשטרה חילקה את המתחם בבלפור לקפסולות מבעוד מועד, והכוחות נפרסו באזור המחאה וחסמו את הרחובות הסמוכים למעון ראש הממשלה. מספר מפגינים תועדו כשהם מסירים את סרטי הסימון המשטרתיים לקפסולות. המשטרה בפועל לא אכפה את שהייתם של המפגינים בתוך שטח הקפסולות, ורבים מהם אינם נעתרו לכך בעצמם.
טרם תחילת האירוע הודיעה המשטרה כי החל מהשעה 21:30, תיאסר הרעשה באמצעות שימוש בצופרים, תופים כלי הקשה ואמצעי הרעשה אחרים. לאחר השעה 23:00 – תיאסר הרעשה כלשהי, גם באמצעי כריזה והגברה.
במקביל, נערכו שורה של הפגנות של "הדגלים השחורים" על גשרים וצמתים ברחבי הארץ. מתנועת הדגלים השחורים נמסר: "מדינת ישראל נמצאת בסגר שיש לו סיבה אחת - נאשם בפלילים שעסוק מבוקר עד ערב במשפטו הקרב. המחדלים של הממשלה הזאת עומדים בשורה אחת עם מחדלי מלחמת יום הכיפורים, רק שפה הם נעשים בכוונת מכוון".
אחת האפשרויות שמתירות יציאה מהבית בימי הסגר הללו היא הזכות להפגין, בינתיים ללא מתווה שאושר בממשלה וייאכף על ידי המשטרה. המשמעות היא שאלפים יוכלו להתקהל בבלפור או בכל מקום אחר בארץ, בדומה למה שהתרחש בשבועות הקודמים. מארגני המחאה בירושלים, ללא תנועת הדגלים השחורים שבחרה לקחת פסק זמן בתקופת הסגר, נערכו לסיוע בהגעת אזרחים גם ממקומות מרוחקים.
נוכח האפשרות לצאת מהבית לטובת הפגנה, רבים ניצלו זאת והגיעו להפגין אתמול. בחוף פרישמן בתל אביב התקהלו עשרות צעירים ותועדו כשהם חוגגים במקום, רוקדים זה לצד זה בצפיפות וכשהם לא עוטים מסכות. לטענת המשתתפים שהניפו דגלי ישראל ושלטים, מדובר היה במפגן מחאה. בעקבות פרסום התמונות המטרידות מהחוף בתל אביב, פקחים נשלחו למקום על מנת לפזר את ההתקהלות.
"הערב במוצאי החג נקיים את ההפגנה הרגילה ברחוב בלפור", אמר לפני תחילת המחאה אחד ממארגניה הבולטים, תא"ל במיל' אמיר השכל. "אני מזכיר לכם שגם בסגר מותר להפגין. אני קורא לכם להגיע ולהצטרף אלינו, להקפיד על כללי הבריאות, על עטיית מסכות ועל שמירת מרחק לטובת בריאותינו ולטובת הסובבים. ההפגנה הערב היא מבחן להמשך המאבק שלנו".
גם ביום שישי בערב, ליל החג הראשון, התכנסו עשרות מוחים נגד ראש הממשלה נתניהו למה שהגדירו "ארוחת חג" שהתקיימה מול המעון הרשמי סמוך לבלפור. "אנחנו כאן קפסולה ונמצאים באוויר הפתוח", אמר ל-N12 גיל ברדה, אחד המפגינים בארוחה בבלפור. "אני לא מכיר אנשים שאוכלים עם מסכה. אף ממשלה לא תוכל לבטל את הזכות להפגין במדינה דמוקרטית. בזמן שיש עוד חברי כנסת ושרים שלא נותנים דוגמה אישית ומקצרים את זמן הבידוד שלהם. כולם שווים בפני החוק".
הארוחה הזאת זכתה לשלל גינויים ברשתות החברתיות, גם מצד אנשים המזוהים עם התמיכה בהפגנות נגד ראש הממשלה. זאת מפני שבמקביל להפגנה ההמונית, רבים נותרו לבדם בחג והתמונות של כמה אנשים סועדים יחד לא נראו טוב.
נזכיר שגם חרדים רבים הודיעו על הפגנות לא מעטות בצאת החג, ככל הנראה במטרה לאפשר להם לעבור מעיר לעיר ללא קנס.