ההסכם ההיסטורי – התגובות בעולם הערבי: אחרי ההכרזה הדרמטית על הסכם לנורמליזציה ביחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות, יו"ר הרשות אבו מאזן תקף בחריפות והזהיר: "ההסכם הוא תוקפנות נגד העם הפלסטיני וניפוץ של יוזמת השלום הערבית". הפלסטינים החליטו בתגובה למהלך שנרקם מאחורי גבם להחזיר את השגריר באמירויות.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"ההנהגה הפלסטינית דוחה את ההסכם המשולש בין איחוד האמירויות, ישראל וארה"ב", נכתב בהודעת אבו מאזן. בכיר הרשות נביל אבו רודיינה שהקריא את ההודעה מחוץ למוקטעה ברמאללה אמר על ההסכם: "זו בגידה בירושלים, באל אקצה ובמטרה הפלסטינית".

הכותרת של היומון הנפוץ של איחוד האמירויות באנגלית "The National":

חנן עשראווי, חלק מצוות המשא ומתן הפלסטיני וחברה בוועד המנהל של אש"ף אמרה על ההסכם: "איחוד האמירויות יצאו לאור אחרי התנהלות סודית לנורמליזציה עם ישראל. בבקשה אל תעשו לנו טובה. אנחנו לא עלה התאנה של אף אחד".

בנימין נתניהו והמלך עבדאללה (צילום: FRANCK FIFE, getty images)
בירדן הדגישו: "השלום עדיין תלוי בצעדי ישראל" | צילום: FRANCK FIFE, getty images

גם בחמאס יצאו נגד ההסכם והזהירו שהוא "יעודד את הכיבוש לבצע עוד פשעים נגד עמנו הפלסטיני ומקומותיו הקדושים". באירן גם לא נשארו אדישים וחוסיין אמיר עבדולחיאן, בכיר בממשל צייץ: "ההסכם משרת את פשעי הציונות, זאת טעות אסטרטגית חסרת הצדקה. איחוד האמירויות תיבלע באש הציונות"

מנגד, בחריין - גם היא נסיכות במפרץ הפרסי - בירכה על ההסכם והדגישה את החלק של "עצירת תוכנית הסיפוח של השטחים הפלסטיניים". בהודעה שפרסמה נכתב כי "ההסכם בין איחוד האמירויות לישראל מחזק את הסיכויים לשלום".

נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי כתב: "עקבתי בהתעניינות רבה ובהערכה אחר ההצהרה המשותפת המשולשת בין ארצות הברית, איחוד האמירויות וישראל בנוגע להסכם להפסקת הסיפוח של ישראל לשטחים הפלסטינים".

בירדן פרסמו תגובה פושרת שבה נכתב: "להחלטת הקפאת הסיפוח על ידי ישראל צריך להיות המשך - הפסקת כל צעדיה הבלתי חוקיים. אנו תומכים בכל מאמץ אמיתי שיתרום להשגת השלום הצודק והכולל. ההשפעה של ההסכם על מאמצי השגת השלום תלוי במה שתעשה ישראל".