"אין אצלנו כמעט תופעה כזאת – אנחנו בעד טיפולי המרה": ברקע המשבר הפוליטי שיצר החוק האוסר טיפולי המרה בין כחול לבן לליכוד, גם בתוך הרשימה המשותפת ישנה מחלוקת בנושא. אמירות קשות וחריפות שהשמיע הבוקר (ראשון) ח"כ וואליד טאהא ממפלגת רע"מ לתוכנית קלמן-ליברמן מציגות את היחס המפלה של מפלגתו לקהילת הלהט"ב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רע"מ היא אחת מארבעת המפלגות שמרכיבות את הרשימה המשותפת ומונה 4 חברי כנסת. שלושה מתוך 15 חברי הכנסת שמרכיבים את הרשימה המשותפת הצביעו בעד החוק האוסר טיפולי המרה: יו"ר הרשימה איימן עודה, ח"כ עאידה תומא-סלימאן וח"כ עופר כסיף. ארבעת חברי הכנסת של רע"מ התנגדו.

ראשי הרשימה הערבית בפגישה (צילום: הרשימה המשותפת)
ראשי הרשימה הערבית בפגישה | צילום: הרשימה המשותפת

"החברה הערבית מתנגדת לחוקים האלה. יש לה אופי דתי, תרבותי, ערכי ומוסר שאיננו מקבלים את הדבר הזה כלגיטימי", אמר ח"כ טאהא ברשת ב'. "זה לא לגיטימי. אם הנושא הזה קיים אצלנו אז זה בממדים קטנים ואלה שסובלים ממנו לא ממהרים להזדהות כי בחברה שלנו לא מקבלים את זה".

 

 

לדברי טאהא כל הזרמים והעדות בחברה הערבית רואים בלהט"ב כדבר לא טבעי: "אנחנו – כל החברה שלי – מתנגדים שיהפכו את הדבר הזה ללגיטימי וגלוי. כל מיני נטיות שלא מתיישרות עם הבריאה. אלוהים ברא אותנו זכר ונקבה וזה המצב התקין".

איימן עודה (צילום: Photo by Yonatan SindelFlash90)
צילום: Photo by Yonatan SindelFlash90

"אלה שיש להם את הנטייה מבקשים טיפול שיחזיר אותנו למצב הנורמלי. יש להם זכות לשנות את האופי המיני שלהם", אמר חבר הכנסת מהרשימה המשותפת. "אדם נברא בצלם אלוהים ואם יש משהו שלא מתיישר עם הבריאה, האדם צריך לקבל טיפול. זה לא מצב נורמלי".

לדבריו טיפולי המרה כן יכולים לשנות נטייה מינית: "דיברתי עם המון בעלי מקצוע ואני רוצה שיביאו לי אדם אחד שקיבל טיפול ולא הצליח. לא אצביע בעד החוק הזה. תופעת ההומואים כמעט ולא קיימת בחברה ולכן לא באים להתייעץ עם מומחים".

 

קואליציית ארגוני הקהילה הגאה בתגובה: ח״כ טאהא - תתעורר, להט״ב נמצאים בכל מקום ובכל מגזר והקהילה הערבית הגאה חיה ובועטת כבר שנים. מדובר באמירה חשוכה ואלימה שמכשירה אלימות ושנאה נגד להט״בים בחברה הערבית ומשוללת כל יסוד. אנו דורשים ודורשות התנצלות מיידית מח"כ טאהא ומבהירים - איסור טיפולי המרה נועד למנוע עוד התאבדויות, עוד התעללויות ועוד מחירים בנפש של בנות ובני נוער ערבים ויהודים שנאלצים לעבור את ה"טיפולים" הללו. האמירות של טאהא לא עולות בקנה אחד עם המציאות, הדעה המקצועית ונובעות משנאה ובורות. הגזענים שיושבים בכנסת, מכל צדדיה, צריכים ללמוד שהשנה היא שנת 2020 וטיפול ההמרה היחיד שנחוץ הוא לדעות שלהם.