ביום חמישי האחרון הכריזה הממשלה על שורת הגבלות שנועדו לבלום את העלייה בקצב התפשטות הקרונה, אולם כעבור ימים ספורים בלבד, מה שנותר מהודעת השרים רחוק מההחלטות שייושמו בפועל - ורמת הבלבול הגיעה לשיאה. רצף של "זיג-זגים" מביכים ותהליכי קבלת החלטות מסורבלים הביאו לפגיעה במאבק בנגיף, ולא פחות מכך גם באמון הציבור. הנה כמה דוגמאות, על קצה המזלג.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
תחילה, סאגת "מפקד הקורונה". שבועיים חלפו מאז שהכריז אדלשטיין שימנה את הפרויקטור שירכז את הטיפול במשבר עד שסוף סוף נמצא האדם שיאייש את המשרה - פרופ' גבי ברבש. בדרך התעוררו מאבקים בין ראש הממשלה לשר הבריאות, בעיקר סביב סוגיית הסמכויות שיינתנו בידי הממונה והשאלה למי ייתן דין וחשבון, ועל רקע זה ההודעה על המינוי עדיין מבוששת לבוא.
גם ההחלטות הנקודתיות של הממשלה הן במקרה הטוב מבולגנות, והדוגמה הבולטת ביותר לכך היא המסעדות. לראיה, אלה ההנחיות שאיתן נאלצו להתמודד המסעדנים רק בשבוע האחרון: ביום חמישי החליטה הממשלה על סגירת המסעדות, בשישי הן הורשו להיפתח, אתמול לפנות בוקר נסגרו שוב בצו ממשלתי וכמה שעות לאחר מכן הכנסת החליטה - פתוחים לקבלת סועדים. מבולבלים? אתם לא היחידים.
סיפור נוסף שממחיש עד כמה בולט הכאוס בקבלת ההחלטות נוגע למוזיאונים: הממשלה החליטה על סגירתם, אולם לחדשות 12 נודע כי אמש כי משרד התרבות והספורט פנה לוועדת הקורונה וביקש שתחריג את המוזיאונים מהצו. במילים אחרות, שהכנסת תעשה עבור השרים את העבודה המלוכלכת. ועוד אנקדוטה, הפעם על מכוני הכושר וחדרי הסטודיו: הממשלה החליטה על סגירתם, אבל כשוועדת הקורונה שאלה "מהו סטודיו?", למשרד הבריאות לא הייתה הגדרה ברורה.
גם את האטרקציות התיירותיות החליטו בממשלה לסגור בסופי השבוע, אך מהי אטרקציה תיירותית? שאלה טובה - שנותרה ללא מענה כי המושג לא הוגדר. האם טיול ג'יפים הוא אטרקציה? מה לגבי טיול בשמורות של רשות הטבע והגנים? אולי בהמשך השבוע נקבל תשובות ברורות. כל אלו הן רק דוגמאות ספורות שמעידות על הבלבול, חוסר הסדר והקושי בקבלת החלטות, אז מה הפלא שהאמון הציבורי במקבלי ההחלטות הולך ונשחק.