על רקע האפשרות שמערכת בחירות נוספת מתקרבת, הליכוד צונח בסקרים: מסקר מכון "מדגם" בראשות מנו גבע שנערך היום (חמישי) עבור חדשות 12 בשיתוף iPanel, עולה שמצבה של מפלגת השלטון הולך ומחריף בשיאו של המשבר הבריאותי והכלכלי הקשה שנוצר בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, וגוש הימין הולך וקטן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

לו הבחירות היו נערכות היום, המפלגה המובילה עדיין הייתה הליכוד בראשות נתניהו עם 32 מנדטים. עם זאת, מספר המנדטים בו זוכה הליכוד לפי הסקר הנוכחי הוא הנמוך ביותר זה תקופה ארוכה. בסקר חדשות 12 שנערך ב-6 ביולי, לפני כשבועיים, לליכוד היו 37 מנדטים - ובסקר שקדם לו לליכוד היו 40 מנדטים - צניחה של 8 מנדטים תוך חודש. 

יש עתיד-תל"ם של לפיד ויעלון מתחזקת בהשוואה לסקר הקודם שערכנו. המפלגה שמוביל יו"ר האופוזיציה עולה מ-15 ל-18 מנדטים וממצבת את עצמה כמפלגה השנייה בגודלה בישראל. השותף לשעבר מכחול לבן, ראש הממשלה החליפי בני גנץ, מאבד עוד שני מנדטים בהשוואה לסקר הקודם וזוכה לנתון חד ספרתי של 9 מנדטים בלבד.  

הרשימה המשותפת שומרת על כוחה עם 15 מנדטים, ואילו ימינה בראשות נפתלי בנט, עם אותו מספר מנדטים, מתחזקת משמעותית, ככל הנראה על רקע העצמאות שמפגין בנט על רקע משבר הקורונה. זוהי עלייה של 4 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם.  

מפלגות ש"ס, יהדות התורה, מרצ וישראל ביתנו של ליברמן שומרות על כוחן פחות או יותר בהשוואה לסקר הקודם: ש"ס של דרעי עם 8 מנדטים - וגם יהדות התורה ומרצ מקבלות 8 מנדטים כל אחת. ישראל ביתנו עם 7 מנדטים לפי הסקר. 

4 מפלגות לא עוברות את אחוז החסימה: מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ עם 1.8% מקולות המשיבים בסקר, דרך ארץ של יועז הנדל וצבי האוזר עם 0.3% תמיכה בלבד, גשר בראשות השרה אורלי לוי-אבקסיס עם 0.2% תמיכה והבית היהודי שמנהיג השר רפי פרץ עם נתון מביך של 0.0%. 

 
כשבוחנים את החלוקה לגושים, גוש הימין זוכה ב-63 מנדטים (47 מנדטים לליכוד ולימינה, 16 מנדטים למפלגות החרדיות) וגוש המרכז-שמאל ב-50 מנדטים בלבד (35 ליש עתיד-תל"ם, כחול לבן ומרצ, 15 לרשימה המשותפת). ישראל ביתנו עם 7 מנדטים ב"גוש העצמאי" שלה. בסקר הקודם שערכנו, לגוש הימין היו 64 מנדטים (ירידה של מנדט אחד) ולגוש המרכז-שמאל היו 48 מנדטים (עלייה של שני מנדטים). 

יאיר לפיד, בנימין נתניהו  (צילום: פלאש/90 )
ממצב את עצמו כאלטרנטיבה? לפיד מול נתניהו | צילום: פלאש/90



בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו עדיין מוביל בפער יותר מכפול על מתחריו: 34% מכלל המדגם סבורים שהוא המתאים ביותר בעת הזו לכהן בתפקיד. 22% השיבו שאף אחד מהמועמדים, אך במקום השני אחרי נתניהו נמצא יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, עם 15% התאמה. אחרי לפיד – נפתלי בנט עם 14%, ואילו מי שאמור לכהן כראש ממשלה לפי ההסכם הקואליציוני, בני גנץ, זוכה ל-10% תמיכה בלבד.

רוב המשיבים בסקר: תפקודו של נתניהו בנושאי הבריאות והכלכלה - רע 

ואיך מעריך הציבור את תפקודו של ראש הממשלה נתניהו בטיפול במשבר הקורונה בנושא הבריאותי? 58% מהנשאלים השיבו שתפקודו "בסך הכל רע", זאת לעומת 38% בלבד שהשיבו שתפקודו "בסך הכל טוב". 4% מהנשאלים השיבו שהם לא יודעים. בקרב מצביעי הימין – רק קצת יותר ממחצית סבורים שנתניהו מתפקד "בסך הכל טוב" (54%), 42% מהם סבורים שתפקודו "בסך הכל רע". 

בכל האמור לנושא הכלכלי, מצבו של נתניהו רע יותר: 64% השיבו שתפקודו "בסך הכל רע" (עלייה של 2% בהשוואה לסקר הקודם), זאת לעומת 32% בלבד מכלל הנשאלים שהשיבו שתפקודו "בסך הכל טוב". גם בקרב מצביעי הימין, הרוב סבורים שתפקודו של נתניהו "בסך הכל רע" בנושא הכלכלי (53%) לעומת 44% מהם שסבורים שתפקודו "בסך הכל טוב". 



על רקע הסדקים המשמעותיים בקואליציה והאפשרות שישראל תיגש שוב לקלפיות בסתיו הקרוב, רוב מובהק מהמשיבים על הסקר סבורים שלא צריך ללכת לבחירות בעת הזו: 65% סבורים שישראל לא צריכה ללכת לבחירות, זאת לעומת 24% שסבורים שכן צריך ו-11% שלא יודעים. בקרב מצביעי הימין - 71% סבורים שישראל לא צריכה בחירות, זאת לעומת 58% בלבד שחושבים כך בקרב מצביעי מרכז-שמאל. 

על השאלה מי יהיה אשם בכך שישראל תלך לבחירות - נתניהו או גנץ - רוב המשיבים (38%) ענו ששניהם יהיו אשמים באותה מידה, 33% מצביעים על נתניהו כאשם ו-19% בלבד סבורים שרק גנץ יהיה אשם בכך שישראל שוב הולכת לבחירות - אם וכאשר. 

ביבי נתניהו ובני גנץ, פגישת הקבינט בירושלים, נתניה (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
מי יישא באשמה לפירוק הממשלה והליכה לבחירות? | צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

רוב המשתתפים במדגם תומכים בהפגנות המחאה שנערכות בימים אלה מול מעון ראש הממשלה: 46% תומכים בהן זאת לעומת 38% שמתנגדים. בקרב מצביעי הימין - רוב המשיבים מתנגדים למחאה (54%) ובקרב מצביעי המרכז-שמאל, רוב המשיבים תומכים בה (76%). 

______________________

מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 23/7/2020 
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 503
מספר המתבקשים להשתתף: 3,467
טעות הדגימה המירבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני