שרת התחבורה מירי רגב התייחסה הערב (רביעי) לוויכוחים בקבינט הקורונה על הגבלת התפילות וההפגנות וההכרזה על סגר מהודק, והכחישה את השפעת הפוליטיקה על החלטות הממשלה: "הקבינט כונס למטרה אחת – איך מורידים את רמת התחלואה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בראיון שנערך בשש עם עודד בן עמי אמרה שרת התחבורה מירי רגב כי בריאות הציבור מעל לכל, והכחישה מכל וכל את ההשפעות והלחצים הפוליטיים על ההחלטות המתקבלות בקבינט הקורונה. "אני חייבת להגיד שכרגיל מי שהדליף לכם הדליף לא באופן מדויק", אמרה. "הקבינט הזה כונס רק לטובת מטרה אחת – איך מורידים את רמת התחלואה, ולא להתעסק בפוליטיקה. מעולם לא התעסקנו בפוליטיקה, אנחנו מדברים על בריאות הציבור".
"כשמדברים על סגר, והוא בעצם לא יכול להתממש, משום שמה לעשות - כשיש מפגינים והם פורמים את הסגר הזה, אנשים אומרים 'רגע, איך יכול להיות שאלה הולכים להפגין בים, בבלפור, ברוטשילד ואנחנו יושבים בבית ולא הולכים לעבודה?' ברור שהמצב הזה לא יכול להמשיך", הוסיפה רגב. "מבחינתנו ההפגנות עוזרות לימין – השמאל הרדיקלי אין לו דין ואין לו דיין, הוא עושה מה שהוא רוצה. שם פס על כל התקנות".
כשנשאלה שרת התחבורה האם לאור חלקה של הממשלה בניהול האירוע והכישלון במבחן התוצאה היא אינה האשמה במצב, השיבה: "הנגיף לא עובד אצלנו. אמר ראש הממשלה שהמתווה יהיה על פי אקורדיון, נפתח ונסגור על פי רמת התחלואה. ראש הממשלה עוד לפני חודשיים רצה ללכת לסגר. היה לחץ של התעשיינים, השרים, אגף התקציבים וגם גמזו שאמר שלא נכון ללכת לסגר - ואנחנו אכן הלכנו על זה".
"קיבלנו את כל ההמלצות של גמזו", אמרה השרה, אולם בפועל מודל הרמזור של גמזו לא התקבל כשהיה רלוונטי לטיפול בתחלואה. "נוצר מצב היום שמצב התחלואה הוא מאוד מדאיג, וראש הממשלה שם על השולחן סגר מיידי של 5 ימים. עם כל הכבוד למפגינים ולאלה שחופש הביטוי מעל הכול, אין להם שוב סולידריות וערבות הדדית - שלא יפגינו".
כתבנו לענייני צבא רוני דניאל פנה אל השרה ואמר כי היא שוב עוסקת רק בפוליטיקה, שכן היא מזכירה רק את ההפגנות ולא את בתי הכנסת ובתי הספר שממשיכים לפעול כרגיל במגזר החרדי. "סליחה, מי שעושה פוליטיקה זה אתה", התרעמה רגב. "צריך להבין שמעל לכל זה בריאות הציבור. אם אין מקום להפגנות ולהתקהלויות אז בוודאי שלא יהיו גם תפילות. לא יכול להיות שביום כיפור לא יאפשרו להתפלל על פי קפסולות בצורה מסודרת. כמובן שברגע שיש סגר כללי - לא תהייה שום התקהלות".
השרה התייחסה גם לסוגיית האכיפה הלוקה בחסר: "אנחנו מחליטים, הבעיה היא לא ההחלטות אלא המימוש. ההחלטות מתקבלות בהתאם להמלצות הדרג המקצועי, של משרד הבריאות. כשמחליטים על סגר, ואנחנו עדיין נמצאים בסוג של סגר, היה 3 ימים של חג - ראית את המשתה שעשו מול בלפור".
"חתונות לא צריכות להיות", אמרה השרה. "אין מקם להתקהלויות נקודה. אנחנו מממשים את ההחלטה. צריכה להיות מערכת אכיפה שמבצעת אכיפה. יש החלטה מאוד ברורה שאתה יכול לחרוג מ-1000 מטר בכמה תנאים. אם אנחנו רוצים להעביר מסר עקבי, מאוד פשוט – דין אחד לכולם".
רגב התייחסה גם לפעולת שדה התעופה והתחבורה הציבורית בתרחיש של סגר כולל: "אם הוא (הסגר) ילך ויתהדק, התחבורה הציבורית תיתן מענה לאותם צרכים חיוניים במשק. אותם אלה שאין להם רכבים יצטרכו להגיע לבתי חולים, לבדיקות כאלה ואחרות וכמובן לקניית מצרכים. התחבורה תעבוד בדיוק כפי שעבדה בסגרים הקודמים. נמל התעופה ישאר פתוח, כל ישראלי יוכל לחזור לארץ, טיסות מטענים יהיו כרגיל. לגבי היוצאים אם יהיה סגר מלא ברור שיהיה שינוי ואלה שרוצים לצאת לחו"ל לא יוכלו, וזה יהיה בתנאי אחד - שהאזרחים יקבלו את מיטב כספם על הכרטיסים והיה ובעקבות הסגר הם לא יוכלו לטוס".